En Sıcak Konular

Merkel: Din özgürlüğü, en önemli insan haklarının biridir

9 Ocak 2011 12:41 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, haftalık video mesajında din özgürlüğü konusuna ağırlık verdi.

Mısır'ın İskenderiye kentindeki Kıpti Kilisesi'ne yapılan bombalı saldırıda insanların Hıristiyan oldukları için hayata göz yumduğunun altını çizen Merkel, "Dünya genelinde din ve inanç özgürlüğü için mücadele etmeliyiz. Din özgürlüğü, en önemli insan haklarından biridir." dedi. 

Merkel, din özgürlüğünün yanı sıra düşünce ve basın özgürlüğü ve diğer 'olmazsa olmaz' özgürlükler için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, Almanya'nın hep bu temel özgürlüklerin sağlanmasından yana olacağını belirtti. Federal hükümetin bu özgürlüklerin Almanya başta olmak üzere dünya genelinde hayata geçirilmesi için hep faal olacağına dikkat çeken Merkel, insanların gerçekten din özgürlüğünü yaşayabilmeleri gerektiğini vurguladı.

Hıristiyanların dünyanın her yerinde kendi inançlarını özgürce yaşayamadığını belirten Merkel, "Bizim vazifemiz Hıristiyan ve diğer din mensuplarına özgürce inançlarını yaşayabilmelerini sağlamak." dedi. Merkel, şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin üyesi olarak 2011 yılının dünyadaki tüm insanlar için barışçıl ve özgürlükleri beraberinde getiren bir yıl olması için çaba harcayacağız. Bu çok büyük bir görev, bunu başarmak hepimizin hedefi olmalı."

Merkel ayrıca Kıpti Hıristiyanlara yapılan saldırıyı kınayarak gerekli işlemleri yaptıkları için Mısır hükümetine teşekkür etti.

MERKEL KIBRIS'A GİDİYOR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 11 Ocakta Kıbrıs Rum kesimine günübirlik bir ziyaret yapacak. Rum basınında yer alan bilgilere göre Merkel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmeyecek.

Diğer yandan Merkel, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı Li Kegiang'ı makamında ağırladı. Gelecek yıl başbakan olması beklenen Kegiang, Çin'in en etkili isimlerinden biri olarak nitelendiriliyor. Kegiang'ın, protokol sıralamasında en üst seviyedeki bir devlet adamı olmamasına rağmen Berlin ziyareti sırasında Merkel'in yanı sıra Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Dışişleri bakanı Guido Westerwelle ve Federal Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle ile görüşme yapması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,519 µs