En Sıcak Konular

Meclis Başkanı idealini açıkladı

7 Ocak 2011 20:23 tsi
KTO Karatay Üniversitesi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Şahin açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerinin tamamının burslu olarak eğitim gördüğü bir vakıf üniversitesinin idealini kurduğunu söyledi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Şahin, 6 ay önce de Mevlana Üniversitesi'nin açılışına katıldığını hatırlattı ve Konya'nın üniversiteler kenti olma yolunda ilerlediğini dile getirdi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya'nın Cumhuriyetle birlikte örnek bir gelişim gösterdiğini ifade eden Şahin, vatandaşlardan herhangi birine 'Türkiye'nin neresinde oturmak istersiniz?' diye sorulduğunda ilk tercihinin Konya olacağını söyledi.

Türkiye'nin bir vakıf medeniyeti olduğuna işaret eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Üniversitenin adını aldığı Karatay Medresesi bundan tam 760 yıl önce kurulmuş ve 1914 yılına kadar eğitim vermişti. Buüniversitede bir vakıf üniversitesi. Vakıf üniversitesi olması dolayısıyla geçmişi geleceğe bağlayan bir görev de üstleniyor. Birkaç yıl önce 23 olan vakıf üniversitesinin sayısı 54'e çıktı."

Vakıf üniversiteleriyle ilgili bazı endişelerini de dile getiren Meclis Başkanı, şunları söyledi: "Vakıf üniversitelerinin özel amaçlı üniversitelere dönüşmesi endişesini taşıyorum. Bunun altını çizerek söylüyorum. Vakıf kültürünü çok iyi bildiğim için bunu söylüyorum. Benim idealimdeki vakıf üniversitesi, o üniversitedeki tüm öğrencilerin tamamının burslu olarak eğitim gördüğü yer olmasıdır. Vakıf geleneğinin, başlangıçta nasılsa öyle yaşatılması gerektiğini düşünenlerdenim. Bu hususun altını yeniden çizmek istiyorum."

Bilim veteknolojiçağında bulunulduğunu hatırlatan Şahin, "Ne kadar zengin imkanlara sahip olursanız olun, ne kadar nüfusunuz fazla olursa olsun eğer gençlerinizi çağdaş imkanlarla ve bilimsel yöntemlerle yetiştiremiyorsanız, gelişmiş ülkelerin arasında yer alamazsınız.'' dedi.
Hz. Ali'nin ''Çocuklarınızı sizin yaşadığınız çağa değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin'' sözünü anımsatan Şahin, bunun başarılması durumunda Türkiye'nin çok daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.

Ekonomik krizlere rağmen Türkiye'nin, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını bildiren Şahin, büyüme rakamları değerlendirildiğinde Çin'den sonra Türkiye'nin geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Şahin, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan,YÖKBaşkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan veTOBBBaşkanı Rifat Hisarcıklıoğlu açılış kurdelesini kesti. Meclis Başkanı Şahin ve beraberindekiler açılışın ardından derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti.

cihan

 




Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs