En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül, Yemen'e gidecek

7 Ocak 2011 17:53 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh'in davetlisi olarak 10-11 Ocakta Yemen Cumhuriyetine resmi ziyarette bulunacak.


     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin Türkiye'den Yemen'e Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olması bakımından tarihi önem taşıdığı ifade edildi.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, akademisyenler ile resmi zevat, medya mensupları ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan üst düzey bir heyetin de eşlik edeceği belirtildi.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinde Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh ile görüşeceği, Başbakan Ali Mohammad Mujawar ve Dışişleri Bakanı Dr. Abubakr Al Qırbi'yi kabul edeceği, ardından Sana'da düzenlenecek Türkiye-Yemen İş Forumu'na hitap edeceği kaydedildi. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve uluslararası platformlarda işbirliğinin yanı sıra, Türkiye ve Yemen'i ilgilendiren bölgesel ve uluslararası meselelerin de ele alınacağı bildirildi.
     Cumhurbaşkanı Gül'ün ayrıca, Yemen'de şehit düşen Türk askerleri anısına Sana'da inşa edilen Türk Şehitliği'nin ve Türkiye tarafından tefrişi yapılan Türk-Yemen Endüstri Meslek Lisesi'nin de açılışını gerçekleştireceği, ayrıca Türkiye ile Yemen arasında çeşitli anlaşmaların da imzalanmasının öngörüldüğü kaydedildi.

A.A.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs