En Sıcak Konular

Sarı sazan tehdit altında

7 Ocak 2011 11:31 tsi
Balıkçılar, İsrail sazanının sarı sazan balığının varlığını tehdit ettiğini belirtiyor...

Ardahan'daki balıkçılar, Çıldır Gölü'nde İsrail sazanının, sarı sazan balığının varlığını tehdit ettiğini öne sürerken, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise gölde İsrail sazanı bulunmadığını bildirdi.

Çıldır ilçesine bağlı Akçakale köyündeki balıkçılardan Etem Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır her kış döneminde yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'nde balık avlayarak geçimini sağladığını, bu yıl ilk kez ağlarının boş çıktığını söyledi.

Gölün kalın buz tabakasını kırarak ağları attıklarını, bir tek sarı sazan balığına rastlamadıklarını anlatan Kılıç, ''Bu yıl balıklardan eser kalmadı. Eskiden bir ağa en az 40-50 balık takılırdı. Ama bugün eli boş dönüyoruz. Buna yetkililer acilen önlem almalı. Bize göre üremenin çoğalması için yetkililer tarafından göle atılan İsrail sazanı, sarı sazan varlığının sonunu getirdi. Çünkü İsrail sazanı mevcut balıkların yumurtasını yiyor'' diye konuştu.

Ardahan Tarım Müdürü Fevzi Karakoç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nde İsrail sazan balığı bulunmadığını, göldeki sarı sazan balığının azalmasının en önemli nedeninin kaçak avlanma olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Tarım ve Köyişleri Bakanlığının balıklama çalışmaları kapsamında göle sadece aynalı sazan balığı bırakılıyor. Aynalı sazan balığının da göldeki yerli sazan balığına zararı yok. Sarı sazan balığının azalmasının nedeni balıkçıların iddia ettiği gibi İsrail sazanı değil kaçak avlanmadır. Gölün özellikle Kars sınırında kaçak avcılık üst seviyelerde.''  (AA)



Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs