En Sıcak Konular

Aydın Doğan'a suç duyurusu

7 Ocak 2011 11:14 tsi
Aydın Doğan'a suç duyurusu SPK, Aydın Doğan dahil bazı kişiler hakkında Doğan Burda ve Çelik Halat'ın malvarlığını azalttıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sermaye Piyası Kurulu (SPK), Aydın Doğan, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ile bazı kişiler hakkında, ''Doğan Burda ve Çelik Halat'ın karını, dolayısıyla malvarlığını azalttıkları'' gerekçesiyle, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

     SPK'nın haftalık bülteninde, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'nin (Doğan Burda) ihtiyacı olan magazin kağıdının ve Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.'nin (Çelik Halat) ihtiyacı olan filmaşinin alımına ilişkin olarak yapılan inceleme sonucunda; ''Doğan Burda?nın ihtiyacı olan magazin kağıdının ve Çelik Halat'ın ihtiyacı olan filmaşinin Doğan Grubu Şirketlerinden Doğan Dış Ticaret ve Mümessillik A.Ş. (Doğan Dış Ticaret, DDT) tarafından 1999-2007 döneminde doğrudan üretici/ticari firmalar yerine, magazin kâğıdı ve filmaşinin tedarik edilmesi sürecine fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesinin sahipliğinde/kontrolünde olan Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı Şirketler üzerinden üretici/ticari firmaların birim satış fiyatlarından daha yüksek birim fiyatlar ile ithal edilmiş gibi gösterildiği'' kaydedildi.
     Bunun sonucunda SPK, Doğan Burda ve Çelik Halat'ın ihtiyacı olan girdi kalemlerinin birim maliyetlerinin makul bir karşı edim olmaksızın yükseltilerek Doğan Burda ve Çelik Halat'ın karının ve dolayısıyla malvarlığının azaltılmasında sorumluluğu bulunan ''Aydın Doğan, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmenbek ve savcılık makamınca yapılacak soruşturma sırasında bahse konu fiillere iştirak ettiği tespit edilen diğer kişiler hakkında, SPK'nın 47/I-A-6 maddesi kapsamında işlem yapılmak üzere, SPK'nın 49. maddesi uyarınca ilgili yer Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını'' kararlaştırdı.

AA



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,750 µs