En Sıcak Konular

Türkiye'de bir ilk: Savcı peşlerini bırakmadı

7 Ocak 2011 09:03 tsi
Türkiye'de bir ilk: Savcı peşlerini bırakmadı 4 Karayolları görevlisine yargı yolu! Cide’de Haziran 2009’da 3 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazası ile ilgili olarak 4 Karayolları görevlisi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi, İTÜ’nün hazırladığı raporla Cide Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen iddianameyi kabul etti.

İstanbul’dan 23 Haziran günü memleketi Trabzon’a tatile gitmek için yola çıkan Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi yüksek mimar- mühendis Ahmet Ofluoğlu’nun otomobili, aynı gün Kastamonu’nun Cide ilçesi yakınlarında 400 metrelik uçuruma yuvarlandı. Tenha bir bölgedeki kazayı 3 gün süreyle kimse fark etmezken, 2 çocuğu ve bir arkadaşının can verdiği kazada ağır yaralanan Ahmet Ofluoğlu, 3 gün boyunca cesetlerle birlikte kaldı. Olaydan iki gün sonra ekipler, yamaçtan uçuruma inip hurdaya dönen otomobilin yanına gittiklerinde 60 yaşındaki Ahmet Ofluoğlu’nu yaralı halde, yanında 3 cesetle buldu. Ölenlerin Ahmet Ofluoğlu’nun oğlu Kaan ve kızı Canan ile arkadaşı Bülent Çebi olduğu belirlendi.

400 metrelik uçurum

Cide Kaymakamı Mustafa Ayhan, “Kimsenin yaşamadığı bölgede uçuruma yuvarlanan otomobile ulaştığımızda manzara korkunçtu. Yüzde 80 eğimli olan ve yolu iyi olmayan 400 metrelik uçurumdan otomobilin uçmuş olduğunu gördük. Ölenler otomobil uçuruma yuvarlanırken araçtan fırlamış.”

Kaza sonrası soruşturma başlatan Cide Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Teknik Üniversitesi profesörlerinden oluşan bilirkişi heyetinin raporunu inceledi. Bilirkişi raporunda, Karayolları’nın asli ve 1’inci derecede hizmet kusurlu’ olduğu belirtildi. Savcılık, bu rapora dayanarak dönemin Karayolları 15’inci Bölge Müdürü Abdulkadir Renklibay, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kan, Şube Şefi Ziya Şenoğlu ve Bakım Başmühendisi Selver Saylan hakkında ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. İddianamenin kabul edilmesiyle Türkiye’de ilk kez ölümlü trafik kazası sonrası karayolları yetkilileri hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılmış oldu.

Vatan



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,215 µs