En Sıcak Konular

Fatih Altaylı gazete çıkartıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Fatih Altaylı gazete çıkartıyor! Sabah Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın Kıbrıs'a Asil Nadir'le yeni bir gazete projesini konuşmak için gittiği ortaya çıktı. 

Geride bıraktığımız günlerde Sabah Gazetesi'ndeki görevinden ayrılan Fatih Altaylı, yeni bir gazete için kolları sıvadı. 1990'lı yıllardaki patronu Asil Nadir'e yeni bir gazete projesi sunan Altaylı, ayrıntıları konuşmak için Kıbrıs'a gitti.

Kıbrıs'ın Girne şehrinde  kalan Altaylı'nın, Nadir'i ikna ettiği taktirde, çalışmalara hemen başlayacağı kaydedildi.

Gerçek Gündem sitesinin haberine göre TMSF'nin gazeteye el koyacağının kesinleşmesi üzerine arayışa giren Altaylı, Yavuz Onursal'ın kendisiyle çalışmak istemediğini öğrendi. Altaylı, bunun üzerine, Nisan ayının ilk günlerinde eski patronu Asil Nadir'le irtibat kurdu.

Nadir'in Türkiye'de yeniden bir gazete çıkarmak istediğini bilen Altaylı, 23 Nisan günü için randevu aldı. Randevunun kesinleşmesi üzerine, istifa etmeden önce, yönetime "Yılık iznimin bir bölümünü kullanmak istiyorum" diye dilekçe yazdı. TMSF yönetimi, Altaylı'nın dilekçesini işleme koydu.

Ancak gelişmeler üzerine gazeteden ayrılmak zorunda kalan Altaylı, "izne ayrılamadan" gazeteden ayrıldı. Altaylı, gazeteden ayrılırken, çalışma arkadaşlarına yaptığı açıklamada, "Kimseye ihtiyacım yok. Param da var çok şükür. Gazete de çıkarabilirim, TV de kurabilirim" demişti.

Öte yandan, Fatih Altaylı'nın Asil Nadir'le ilişki kurmasının sebebi olarak ise, Turgay Ciner'in yakın çevresine, "Gazeteden de Fatih'ten de bıkmıştım. El koymasalardı da zaten Fatih'le çalışmayacaktım" sözlerinin etkili olduğu öne sürüldü. Fatih Altaylı'nın da TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'le yaptığı görüşmede dile getirdiği sözler, iki eski çalışma arkadaşının bağlarını tamamen kopardı.

Hatırlanacağı üzere, konuşmada, Ertürk, dönemin Sabah Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'yı uyarmıştı. Ertürk, "Fatih Bey, bu sizin son şansınız. Yaptığımız ticari anlaşmaya bağlı kalmıyorsunuz. Şirket içi bilgileri, eski patronunuz Turgay Ciner'e aktarıyorsunuz. Kulağımıza gelen bilgilere göre, (Mayıs'ta yeniden gazeteyi devralacağız) diyormuşsunuz. Bunlar hoş değil" dedi.

TURGAY BEY'E SELAM SÖYLEYİN

Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Turgay Bey'e selam söyleyin, bu maceradan vazgeçsin. Sizin onunla ne konuştuğunuz hiç önemli değil. Ancak şirket içi bilgileri sağda solda konuşmak size kaybettirir. Ayrıca Turgay Bey'e de zarar verir. Unutmayın ki; henüz 5027 nolu maddeyi işleme koymadık. Bizi bunu yapmaya mecbur bırakmayın."

Ahmet Ertürk'ün bu sözleri üzerine, Ciner'in artık gazeteye dönemeyeceğini düşünen Altaylı, "yol haritası"nı da yeniden çizmek zorunda kaldı. Hatta, Turgay Ciner'in "Gazeteden istifa et" telkinini de dinlemedi. Geride bıraktığımız günlerde gazeteden ilişiği kesilen Altaylı hakkında ilk yorumu ise yine Ciner yaptı. Turgay Ciner yakın çevresine, "Fatih istifada geç kaldı. Zamanında edecekti" dedi.

gercekgundem.com
 



Bu haber 333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs