En Sıcak Konular

BBP'den pahalı benzin protestosu

6 Ocak 2011 21:56 tsi
Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde pahalı akaryakıta dikkat çekmek isteyen Büyük Birlik Partili (BBP) yaklaşık 20 kişi E-5 üzerinde eylem yaptı.

Yolun Avcılar istikametini bir dakikalığına durdurmak isteyen ancak, polisin izin vermemesi nedeniyle E-5 karayolunun bir şeridini kısa süreliğine kapatan BBP’lilere sürücüler de korna çalarak destek verdi.
Son yapılan zamlarla litresi 4 TL’ye yaklaşan benzin fiyatlarını protesto etmek isteyen BBP’liler, E-5 Karayolu Cevizlibağ mevkiinde saat 19.00 sıralarında toplandı. BBP’liler, yolun kenarında uzun yıllardır atıl durumda bulunan inşaata ‘Uyan Türkiyem! Petrol üreten merkezlere en yakın ülke olmamıza rağmen dünyanın en pahalı akaryakıtını almamızı protesto ediyoruz’ yazılı dev pankartı astı. Ancak açılan pankartı tutan ipler kuvvetli rüzgar nedeniyle koptu.
Yol kenarında basın açıklaması yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, petrol fiyatlarının aşırı yükseldiğini ve diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin petrolü çok pahalı satın aldığını ifade etti. Karacan, "Petrol üreten bölgelere en yakın ülke olmamıza rağmen dünyada akaryakıt fiyatlarında en pahalı ülke unvanını maalesef Türkiye korumaktadır. Geçtiğimiz günlerde petrol fiyatlarının aşırı yükselmesi üzerine yapılan çeşitli eylemlere rağmen hükümet ve Türkiye'deki petrol dağıtım şirketleri tarafından zam yapılmaya devam edildi. Bu zamlar dolayısıyla biz de eylemlerimize devam ediyoruz" dedi.
Petrol fiyatlarını dünyadaki fiyatlarla kıyaslayan Karacan, "Şu anda Türkiye'de benzin fiyatı 3.84 TL. Bunu Türkiye'deki ve bazı ülkelerin milli gelirlerine göre oranladık. Buna göre, Türkiye'de 3.84 lira olan benzin fiyatı İspanya'da 0.75 TL, Hollanda'da 0.73 TL, İngiltere'de 0.72 TL, ABD'de 0.27 TL. O ülkelerin milli gelirleri Türkiye'ye göre çok daha yüksek. Dolayısıyla hane halkının bir depo benzin alırken kendi bütçelerinden ayırdıkları benzin fiyatına dikkat çekmek istedik. Türkiye ile gelişmiş ülkeler arasındaki fiyat farkı milli gelire göre 5-6 kat daha düşük şekilde cereyan etmektedir. Türkiye sadece nominal olarak değil, aynı zamanda reel olarak da dünyadaki en pahalı akaryakıtı satın alan ülke. Vatandaşlardan ve kamuoyundan bize destek vermelerini istiyoruz" diye konuştu.
Karacan, zamlar bitene kadar eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.
Pahalı akaryakıttan dert yanan sürücüler de klakson çalarak, eyleme destek verdi.

Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs