En Sıcak Konular

AK Parti'den Yargıtay'a çağrı

6 Ocak 2011 14:43 tsi
AK Parti'den Yargıtay'a çağrı
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay'a çağrıda bulundu...

Bozdağ, Yargıtay'a yaptığı çağrıda, "Hizbullah tahliyelerinin bir saat içinde karara bağlamalarında engel yok" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, katıldığı bir programda Yargıtay üyelerine çağrıda bulundu.. Hizbullah üyelerinin tahliye edilmesi ile ilgili kamu vicdanının rahatsız olduğunu belirten bozdağ, “Buradan çağrıda bulunuyorum. Yargıtay hemen toplanıp, hem Hizbullah hem de diğer önemli dosyaları görüşsün. Bunun önünde anayasal bir engel var mı? Yok. Hemen görüşsünler, karara bağlasınlar ” dedi.

Bozdağ, Yargıtay’ın İlhan Cihaner’in yargılandığı dava, Mehmet Haberal ile ilgili hâkimlerin tazminata mahkum olduğu dava gibi önemli davalarda hiç beklemeden hareket ettiğini hatırlattı.

YARGITAY'A ENGEL OLAN YOK

Bozdağ yaptığı açıklamada: "Yargıtay istediği zaman yargıyı çok hızlı işletiyor. Örneğin İlhan Cihaner’le ilgili soruşturma ve davayla ilgili Yargıtay’ın ceza dairesi yetkisi ve görevi olmadığı halde, dosyaya el koydu. Aylarca bekleyen işi haftalar içerisinde karara bağladı ve hemen halledebildi. Yine aynı Yargıtay Hukuk Dairesi Silivri’de devam etmekte olan davanın hakimlerini tazminata mahkum eden kararla ilgili hemen jet hızında toplanıp karar verebildi. Daha ilginci Sayın Başbakan’la ilgili 2002 yılında milletvekili listeleri verilirken Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin verdiği adli sicil kaydıyla ilgili kesin karar olduğu halde Yargıtay jet hızında devreye girdi. Kuryeyle dosyayı Ankara’ya getirdi ve Ankara’da toplanıp aynı gün karar vererek, Sayın Başbakan’ın  ismi milletvekili listesinden silindi. Yargıtay istediği zaman çok hızlı hareket edebiliyor. Örneğin Hizbullah davasının sanıkları dışarıya çıktı. Yargıtay’ın bu sanıkların dışarı çıkmasından rahatsızlık duyduğunu ben de biliyorum. Kamuoyu da rahatsız. Yargıtay’ın bir saat sonra toplanıp bu dosyayla ilgili karar vermesine mani Anayasa’da veya yasada bir engel yok. Sanıklar dışarıda. Yargıtay bugün toplanıp, bu dosyayı onayabilir ya da bozabilir.

Ben Yargıtay’a çağrı yapıyorum. Hizbullah’la ilgili başka konularla ilgili dosyaları lütfen öne alın görüşün. Tıpkı Silivri hakimleriyle tazminat dosyasını öne almalarına mani bir durum olmadığı gibi buna da yok. Cihaner dosyasını öne almalarına mani bir yasa olmadığı gibi buna da yok. Yargıtay lütfen toplansın bununla ilgili karar versin. Engel olan bir düzenleme varsa Sayın Yargıtay Başkanı çıksın, “Bekir Bey söylüyor. Öne alsınlar diye. Şu yasa manidir, lütfen değiştirsinler, biz de işimizi bilelim…” Şu anda Yargıtay’ın elini tutan bir şey var mı? Tahliye ediyor. Tahliye ederken karara da bağlayabilir.

CHP'NİN NİYETİ BELLİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, CHP’li Şahin Mengü’nün düzenlediği kanun teklifine AK Parti olarak destek vermeyeceklerini çünkü hazırlanan tasarıda örgütlü suçlarla ilgili tutukluluk süresinin dört yıl ile sınırlandığını bunun örgüt üyelerinin dışarı çıkmasına neden olacağını söyledi. Bozdağ, yargılamadaki uzun tutukluluk süresi ile ilgili kendilerinin bir düzenleme yapacaklarını belirtti..

 



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,492 µs