En Sıcak Konular

PKK'nın bitirilmesi işlerine gelmiyor

0 0 0000 00:00 tsi
PKK'nın bitirilmesi işlerine gelmiyor Zircirbozan'ın senaristi Avni Özgürel: “PKK’nın bitirilmesin devletin bazı kesimlerinin işine gelmiyor” dedi ve Köşk pazarlığının büyük sermaye ile yapıldığını savundu.

Usta gazeteci Avni Özgürel, Anlayış dergisinin son sayısında PKK ve Kürt meselesi ile cumhurbaşkanlığı seçimi, konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK’ya yönelik yaklaşımın değişmesi gerektiğini iddia eden Özgürel, “Tür­ki­ye’nin ken­di va­tan­da­şı olan Kürt­le­re iti­mat et­me­lidir. Tür­ki­ye’nin Kürt va­tan­daş­la­rı­nın iti­bar et­tik­le­ri ki­şi ise Ab­dul­lah Öca­lan’dır. Do­la­yı­sıy­la Tür­ki­ye’nin mu­ta­bık ka­lı­na­bi­lir ko­nu­lar çer­çe­ve­sin­de sü­rat­le onun­la otu­rup bu me­se­le­yi çöz­me­si ge­rek­mektedir” inancında.

Kürt sorununun çözümünde anahtarın Abdullah Öcalan’da olduğunu belirten Özgürel, Irak halkı üzerinden servet yapma ve ikbal temin etmek ile suçladığı Barzani ve Talabani ikilisini ise Ortadoğu’nun siyasi Hacivatları olarak tanımlıyor: “Ha­ci­vat göl­ge oyu­nun­da şah­si­yet­siz ay­dın ka­rak­te­ri­dir. Ken­di­si­ni dai­ma Ka­ra­göz’ü ya­ni hal­kı oyu­na ge­tir­me­ye kur­gu­la­mış ve bun­dan haz du­yan bir ka­rak­ter­dir. Ama bü­tün Ka­ra­göz oyun­la­rı, Ka­ra­göz’ün Ha­ci­vat’ın su­ra­tı­na tü­kür­me­siy­le bit­miş­tir. Kürt hal­kı da bu aşi­ret li­der­le­rin­den ümit ede­riz ki ta­ri­hin bir di­li­min­de kur­tu­lur. Onu sor­gu­la­mak bi­zim de­ğil, Irak Kürt­le­ri­nin işi­dir. Bi­zim der­di­miz ise Tür­ki­ye Kürt­le­ri­dir. Ve Tür­ki­ye ge­rek ulus­la­ra­ra­sı ta­ah­hüt­le­ri ge­rek­se in­san ol­mak­tan, Müs­lü­man ol­mak­tan kay­nak­la­nan ve­ci­be­le­ri do­la­yı­sıy­la bu in­san­la­ra her tür­lü öz­gür­lü­ğü so­nu­na ka­dar ver­mek yü­küm­lü­lü­ğün­de­dir. 1924 Mec­lisi’n­de Kürt­çe ko­nu­şu­lduğunu unutmamamız gerekiyor.”

“Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin en laik cumhurbaşkanlarından olacak”

Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik tartışmaları değerlendiren Özgürel, Tay­yip Er­do­ğan’ın cumhurbaşkanlığına yönelik temel itirazın onun bir dö­ne­min sis­tem mu­arı­zı isim­le­rin­den bi­ri­si olmasından kaynaklandığını belirtiyor. Bu itirazı doğal karşılamakla birlikte Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin en laik cumhurbaşkanlarından biri olacağını iddia ediyor.

“Cumhurbaşkanlığı pazarlığı büyük sermaye ile yapılıyor”

Dünyayla giderek daha fazla özdeşleşen bü­yük ser­ma­ye­nin “is­tik­ra­rı boz­mama” ça­ba­sı içerisinde olduğuna dikkat çeken Özgürel, cumhurbaşkanlığı makamına kimin çıkacağına yönelik işaretin de büyük sermayeden alınabileceğini söylüyor. Avni Özgürel’e göre büyük sermayeyi temsil eden TÜSİAD’ın tavrı ortada: “TÜSİAD, Tür­ki­ye’de is­tik­ra­rın bo­zul­ma­sı­nı is­te­mi­yo­ruz, di­yor­. Bu­nun ter­cü­me­si şu­dur: ‘Biz Tay­yip Bey’in cum­hur­baş­ka­nı ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz.’”

“Dı­şa­rı­nın ta­li­ma­tı­nı anın­da ye­ri­ne ge­ti­ren bir dev­le­te ‘de­rin’ denilemez”

Türkiye’de özel­lik­le NATO’ya girişiyle So­ğuk Sa­vaş’ın ar­tık tır­man­ma nok­ta­sı­na geç­ti­ği an­da bir dev­let de­for­mas­yo­nu ya­şan­dığını vurgulayan Özgürel, derin devlet tartışmalarına son noktayı koyuyor: “Dı­şa­rı­nın ta­li­ma­tı­nı anın­da ye­ri­ne ge­ti­ren bir dev­le­te de­rin de­me­nin im­ka­nı var mı? 12 Ey­lül’de ih­ti­lal ol­du, 18 Ey­lül’de Tür­ki­ye Yu­na­nis­tan’ın NA­TO’ya gi­ri­şin­de­ki ve­to­su­nu kal­dır­dı. De­rin dev­let de­dik­le­ri bu­dur ben­ce.”

Anlayış



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,642 µs