En Sıcak Konular

Bursa'da yeni stad krize neden oldu

5 Ocak 2011 16:37 tsi
Bursaspor'un yeni yapılacak stadının ismi ve yeri değiştirildi.

Bursaspor Taraftar sitesi Bursasporum.com'un haberine göre, Bursa Kent Konseyi'nin belirlediği "Atatürk Stadyumu" ismi kullanılmayacak. Taraftarlar tarafından da benimsenen ve ilk proje ismi olan "Timsah Arena" ismi de rafa kaldırıldı.

STADYUMUN YENİ İSMİ


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ilk olarak Altıparmak'da "Yerinde yapacağım" dediği stadyumu Veledrom'a taşırken, aynı zamanda stadın projedeki ismini de değiştirdi.

Veledrom'da yapılması planlanan stadyumun ismi "Bursa Büyükşehir Stadyumu" olarak belirlendi.

BURSASPOR TARAFTARI KANDIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYOR


2008 yılından bu yana yerinde stadyum hayalleri kuran taraftarlar hem yer değişikliğinin sağlıklı şekilde anlatılmadığından hem de 2. seçim zamanı gelmesine rağmen tek bir kazma vurulamamasından dolayı kandırıldığını düşünüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2009 yılında yerinde stadyum projesinin bittiğini, 33.000 ya da 45.000 kapasite için herşeyin hazır olduğunu, statik projelerin de bittiğini belirtmişti. Fakat bir anda "45.000 kapasite yerinde olmuyor. O yüzden stadyumu Veledrom'a yapacağız" diyen Altepe, artık Bursaspor taraftarının güvenini kaybetme noktasına geldi.

YENİ STADYUMDA BURSASPOR KULÜBÜNE GELİR YOK


Kayserispor ve Galatasaray örneklerinde kulüpler hem stadyum hem de arazi gelirleri elde ederken, Veledrom'da yapılması planlanan stadyumda Bursaspor Kulübü sadece maç hasılatı geliri elde edebilecek.

Diğer elde edilecek fast-food, cafe, toplantı salonları, otopark vs. gibi gelirleri yap - işlet - devret modeli ile Büyükşehir Belediyesi gelir olarak elde edecek. Büyükşehir Belediyesi Bursalı firmaların desteği ile stadyumu yapmak isterken, aynı zamanda da bu gelirlerden faydalanacak.

10/1 YASASINDAN KULUBÜMÜZ YARARLANSIN


Bursasporlu taraftarlar, amatör branşlarda belirli sayıyı tutturan Bursaspor Kulübü'nün yasal hakkını kullanarak sembolik bedelle Atatürk Stadyumu'nun tapusunu almasını istiyor. Bu konuda Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulübümüzün de ilgili kurumlara başvurarak somut adım atması gerektiği belirtiliyor.

VELEDROM KULÜBÜN DEĞİL, BELEDİYE'NİN STADYUMU OLACAK


Bursaspor Kulübü'nün, Atatürk Stadyumu'nun tapusunu alarak böylelikle stadın yıkılmayacağı garantisinin de elde edileceğini belirten taraftarlar, kulübümüzün istediği şekilde zaman içerisinde Bursaspor'un kendi stadyumuna sahip olacağına inanıyor.

Bursasporlu taraftarlar ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorlarla yapacağı yeni stadyumu Bursaspor Kulübü'nün de daha büyük destek alarak yerinde yapabileceğini savunuyor.

 



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,482 µs