En Sıcak Konular

Müthiş askerlik müjdesi

5 Ocak 2011 08:11 tsi
Müthiş askerlik müjdesi

İçişleri Bakanlığı askerlik süreleri kısaltılan polislere ikinci bir müjde daha verdi.

İçişleri Bakanı Atalay, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan polisin askerlik süresini kısaltan tasarıya geçici bir madde eklediklerini söyledi. Buna göre askere gitmeyi bekleyen veya şu anda silah altında olan toplam 38 bin polis sadece 3 hafta askerlik yapacak.

Polislerin askerlik süresi kısaltılırken, askere gitmeyi bekleyen 38 bin polise yeni bir müjde daha geldi. Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay, polislerin askerlik süresini kısaltan kanun tasarısına konulan geçici bir madde ile asilah altında olan ve askere gitmeyi bekleyen toplam 38 bin polisin sadece 3 hafta askerlik yapacağını açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 36 bin 213 polis halen askerlik görevini yapmadı. Polis olup da kışlada bulunan ise 2 bin 202 kişi bulunuyor. İçişleri Bakanı Atalay, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan polislerin askerlik süresini kısaltan tasarıya geçici bir madde konulduğunu belirtti. Atalay, tasarıya konulan geçici madde ile askere gitmeyi bekleyen veya şu anda asker olan 38 bin polisin sadece 3 hafta askerlik hizmeti ile yükümlü olacağını kaydetti.

2 bin polise erken terhis

Atalay yasanın yürürlüğe girdiği tarihte polis olanların veya polis olup da askerde olanların bu düzenlemeden yararlanacağını açıkladı. Atalay, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra polis olanların ise akademi mezunu olmalı halinde 3 hafta, meslek yüksekokulu mezunu olmaları halinde ise 6 ay askerlik yapacaklarını ifade etti. Atalay, askerlik süresinin kısaltılması ile birlikte, halen askerde olan 2 binden fazla polisin de erken terhis olacaklarını açıkladı. Atalay, mevcut polislerin üç hafta askerlik yapmaları ile ilgili düzenlemenin gerekçesini ise “Mevcut polis olanlar, birikimi eritmek için 3 haftalık eğitimle askerliğini yapacaklar; akademi, yüksekokul mezunu burada fark etmiyor. Polislik mesleğinde olması yetiyor” dedi.

Genelkurmay itiraz etmedi

38 bin polisin akademi, meslek yüksekokulu veya üniversite mezunu olduklarına bakılmaksızın 3 hafta temel askerlik hizmetiyle askerlik görevlerini tamamlamalarına Genelkurmay Başkanlığı’nın da itiraz etmediği öğrenildi. Atalay, üniversite mezunlarından polis aldıklarını hatırlatarak, “Bundan sonra üniversite mezunlarından polis alırken askerliklerini yapma şartı arayacağız. İlana çıkarken askerliklerini yapma şartı olduğunu açıkca yazacağız” dedi.

Dövizli askerlik için yasa teklifi

AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin'in yurtdışında yaşayan ve 40 yaşını tamamlayanların 10 bin Euro karşılığında 21 gün dövizli askerlik yapmalarını öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte yurtdışında yaşayıp, 40 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmeti yapmak üzere başvurmayanlarla her ne sebeple ve hangi aşamada olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan halen silah altında bulunmayanlar; gerekli şartları taşımaları halinde, iki yıl içinde konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvurmaları, 10 bin avroyu defaten ödemeleri ve 21 günlük temel askerlik eğitimini yapmaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

bugün



Bu haber 1,154 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,736 µs