En Sıcak Konular

Papandreu, 'zeybek' oynayarak stres attı

4 Ocak 2011 16:10 tsi
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ekonomik krizle mücadelede yoğun ve zor geçen günlerin stresini zeybek oynayarak atmaya çalıştı. Papandreu'nun yılbaşı gecesi Atina'daki bir tavernada zeybek dansı yapması, eleştirilere neden oldu.

Ekonomik kriz nedeniyle ülkesini iflasa sürüklenmekten kurtarmak için yoğun bir çalışma temposu içerisine giren ve kısa sürede onlarca yıldır yapılamayan yapısal reformlar ile ekonomik tedbirleri parlamentodan geçiren Başbakan Papandreu, stres atmak ve biraz olsun rahatlamak için yılbaşı gecesi Atina'nın Nea Kifisia semtindeki bir tavernada eğlendi. Papandreu, canlı müzik eşliğinde zeybek dansı yaptı.

Yunan medyasında çıkan haberlere göre yılbaşı gecesi saat 01:00'de eşi Ada ile birlikte "Pavsilipo" adlı tavernaya giden Papandreu'yu gören müşteriler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Boş bir masaya oturan Papandreu, saatler 03:50'yi gösterdiğinde arkadaşlarının daveti üzerine zeybek oynadı. Başbakan'ın arkadaşları, orkestradan Papandreu'nun çok sevdiğini bildikleri ünlü besteci Vasilis Tsitsanis'in "Sinefyasmeni Kiryaki" (Bulutlu Pazar) adlı meşhur zeybek şarkısını çalmasını istediler. Daha sonra müşterilerin "Gel sayın Başbakan, sen de gel..." davetini kırmayan Papandreu, 4 dakika boyunca sahnede kaldı. Papandreu'nun eski başbakanlardan babası Andreas Papandreu'nun anısına çok sevdiği parça eşliğinde zeybek oynadığı belirtildi.

Başbakan'ın zeybek oynamaya çıktığını gören müşteriler, alkışlarıyla Papandreu'ya eşlik ederek ritm tuttu. Özel televizyonlar ile internet sitelerinde dolaşan Papandreu'nun zeybek oynadığı videoda Yunan lideri alkışlayan müşterilerin bu anı cep telefonlarına kaydettikleri görülüyor.

Skia televizyonu, ekonomik krizle zor günler geçiren müşterilerden birkaçının Başbakan'a tepki amacıyla restorandan ayrıldıklarını iddia etti. İnternet sitelerine bırakılan mesajlarda ise "Halkın zor günler geçirdiği, işten çıkarıldığı ve yılbaşını evlerinde geçirmek zorunda kaldıkları bir dönemde Papandreu'nun sabah saatlerine kadar eğlenmesinin iyi bir mesaj olmadığı" görüşü dile getirildi. Yorumlardan birinde, "Başbakanın zeybek oynaması kötü değil, halka yüklenen ekonomik önlemler kötü" derken, bir başka mesajda "Türk-Yunan yakınlaşması döneminde İsmail Cem ile zeybek oynaması anlaşılır bir şey ancak IMF ile ülkenin fakirliğe sürüklendiği bir dönemde doğru değil.ç" ifadeleri kullanıldı.

Yunan Başbakan Papandreu, hem sporcu kişiliği hem de iyi zeybek oynamasıyla da biliniyor. Yunan Başbakan, Türk-Yunan yakınlaşmasının geliştirilmeye çalışıldığı 2001 yılında, Sisam adasında aynı şarkı eşliğinde oynadığı zeybek dansıyla gündem olmuştu. Dönemin Türk Dışişleri Bakanı merhum İsmail Cem de mevkidaşı Papandreu'ya alkışlarıyla ritm tutmuştu.

(CİHAN)



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs