En Sıcak Konular

Başbakan: Evde oturan ölür!

4 Ocak 2011 12:28 tsi
Başbakan: Evde oturan ölür! Başbakan Erdoğan AK Parti'ninn grup toplantısında konuştu: Misafirimiz olan roman vatandaşlarımızın bir sözü var. “Evde oturan ölür.”

 Erdoğan konuşmasına karayolu haritasıyla başladı. Elinde karayolu haritasıyla gezdiği noktaları göstererek, "İşte biz buralara gittik" dedi. Erdoğan henüz salona gelmeden önce grup salonunda gerginlik çıktı. Salonda milletvekili sıralarında oturan ve dışarı çıkmak istemeyen bir vatandaş görevliler tarafından yaka paça salonun dışına çıkarıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Gördüğünüz gibi artık ülkemize artık gidilmeyen yer kalmadı. Ben burada sadece karayolları ve havayolları haritamızın nasıl değiştiğini gösterdim. Türkiye’ye 160 bin derslik, 80 yeni üniversiteyle üniversite sayımızı 156’ya çıkardık. 

360 DERECE BAKIYORUZ

Bazıları dediler ki. Ne gerek var? Biz böyle bakmıyoruz, 360 derece bakıyoruz ve Hakkari’deki yavrumuzun üniversite okuyabilmek için önünü açıyoruz. 

Niye? Ben okumak için İstanbul Ankara şansını belki yakalayamam ama ilimdeki üniversiteye girebilme şansım var. Bu var. Aynı şekilde Iğdır’da Muş’ta. Şu anda 156 üniversitesiyle 73 milyon nüfusun tüm öğrencilerine hitap eden bir anlayış.

YETER Kİ OKUSUN

Yaklaşık 60 bin artı yatak kapasitesni inşa ettik. Yurtlar olarak söylüyorum. Yeterli mi? Değil. İnşaatlarımız devam ediyor. Türkiye’nin eğitim haritasını da değiştirdik. İstiyoruz ki her yavrumuz okusun. Yeter ki okusun.

8 yıl önce 45 lira alıyordu üniversite öğrencileri, geçen yıl 200 liraya çıkardık, 120 lira da beslenme yardımı vardı. Bu yıl 240 liraya çıkardık, beslenme yardımını da 150 liraya çıkardık.

MİLLETTEN GELEN MİLLETE GERİ DÖNÜYOR

Yani Türkiye’nin bu ekonomik havuzu güçlendikçe, bilesiniz ki milletten gelen millete geri dönüyor. Hani diyorlar ya yolsuzluk yolsuzluk. Ayıptır ayıp. Eğer olsaydı, siz yaklaşık 12 bin 300 kilometrelik yolları neyle yapacaktınız? Havaalanlarının pistlerini, barajları, derslikleri neyle yapacaktınız?

Bundan önce gelenler, hortumlar o şebekelerin cebinde olduğu için bir şey yapamıyorlardı bu ülkede. Ama şimdi o hortumlar oradan çıktı, üniversitelilerin cebine girdi.

“AİLELERİN DOKTORU VAR”

Şimdi paletli ambulanslardan tutunuz, ambulans helikopterlere, jetlere varıncaya kadar bu ülkede insanına değer veren bir anlayış iktidara gelmiştir. Artık bu süreç başlamıştır. Aile hekimliğiyle ailemizi biz tanıştırdık. Artık ailelerin kendi doktorları var.

Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan adalet saraylarının dört katı fazlasını biz sadece 8 yılda gerçekleştirdik. Türkiye’de TOKİ eliyle, hani anayasamızda Türkiye demokratik laik sosyal bir hukuk devlet demiyor muyuz? Peki bugüne kadar bu iktidarlar hatırladı mı? Sosyal devlet anlayışıyla ilgili zaten bir adım attığınız zaman hemen ‘oy almak için yapıyorlar’ diyorlar. Biz 470 bin konutun inşaatına devam ediyoruz. bu konutların içerisinde, fakir olan, hiç imkanları olmayanlar için konutlar var, roman vatandaşlarımız için yapılan da var.

“VATANDAŞIMLA BU KONUDA ANLAŞAMIYORUZ”

Türkiye’nin konut haritasını da değiştirdik. Başarılı olduk demiyorum. Niye? Çünkü vatandaşımla bu konuda anlaşamıyoruz. Oturduğu yer ne kadar kötü olursa olsun çıkmak istemiyor. Değiştirelim diyoruz, yok diyor. Bunun için de valilerimize kaymakamlarımıza belediye başkanlarımıza çok görev düşüyor. Şehirlerimizi daha modern hale getireceğiz. İnsanca yaşama erdemine tüm vatandaşlarımızı ulaştırmamız lazım.

Türkiye’nin enerji haritasın da değiştirdik. 8 yıl önce 8 şehrimizde doğalgaz vardı. Şimdi 61 şehrimizde. 81 ilimize de çıkaracağız. Apartmanın en altından kömür taşıma işini bırakalım diyoruz.

Barajlarla, sulama kanallarıyla, Türkiye’nin sulama haritasını da değiştirdik. Tüm bu hizmetlerimiz tüm bu eserlerimiz sayesinde, bugün Türkiye haritası çok daha zengin güçlü. Türkiye’nin karayolları, denizyolları, hava yolları, eğitim sağlık adalet emniyet haritası hızla değişirken, Türkiye’nin sınırları güç kazandı. Türkiye’nin umudu heyecanı arttı. Sadece Türkiye’nin haritasını zenginleştirmekle kalmadık, Türkiye’nin dünyadaki konumunu güçlendirdik.

“EVDE OTURAN ÖLÜR”

Misafirimiz olan roman vatandaşlarımızın bir sözü var. “Evde oturan ölür.”

Balık Ayhan’la bizim söylem dilimiz uyar birbirimize. Biz bir evde oturmadık, veya evde oturmadık. Biz milletin derdiyle yollara düştük. Biz bölgemizin ülkemizin dertleriyle, hak için hukuk için kardeşlik için yollara düştük.

Elbette resmini yapamayacağınız gibi mutluluğu bir haritada gösteremezsiniz. Ama biz kardeşliğin resmini çizmenin mücadelesini de veriyoruz. Bütün insanları, inançları, dilleri kardeşlik içerisinde gönül haritamız içinde sarsılmaz hale getirmenin mücadele

Biz birileri gibi Türkiye haritasını farklı renklere boyamanın gayreti içinde değiliz. Tam tersine, farklı renklerin oluşturduğu birliği kavuşturmayı, uyum içinde resmetmenin gayreti içindeyiz.

Hürriyet



Bu haber 1,243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs