En Sıcak Konular

Hizbullah lideri ve 10 üyesi serbest

4 Ocak 2011 10:25 tsi
Hizbullah'ın kurucularından Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarınhda bulunduğu 10'u Hizbullah üyesi toplam 15 kişi şartlı tahliye ile salıverildi.

Hizbullah'ın kurucularından Edip Gümüş ve Cemal Tutar'ın da aralarınhda bulunduğu 10'u Hizbullah üyesi toplam 15 kişi şartlı tahliye ile salıverildi.

Tahliye edilenleri, cezaevi önünde toplanan binlerce kişi tekbir getirerek karşıladı.

Yeni düzenlemeden Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü Hizbullah'a üye olmak ve faaliyetlerde bulunmaktan yargılanan üst düzey yöneticiler Edip Gümüş, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Sinan Yakut ve Şehmus Kınay serbest bırakılırken, askerlik sorunu olduğu belirlenen Cemal Tutar, Fuat Balca, Mahmut Demir, Kemal Gülşen ile Abdülkerim Kaya ise Askerlik Şubesine teslim edildi.

Edip Gümüş ve Cemal Tutar, 17 Ocak 2000'de Beykoz'da Hizbullah yöneticisi Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü operasyonda yakalanmıştı.

D tipi cezaevi önünde toplanan binlerce kişi, halaylar çekip tekbir getirirek Gümüş ve Tutar'ın tahliye olmasını bekledi. Gece saat 03.00 sıralarında çıkan Edip Gümüş ve arkadaşları, kalabalığa doğru yürürken izdiham yaşandı.

Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Edip Gümüş, "Yüce Allah'a selam. Peygambere selam. Kıyamete kadar gidenlerin üstünde olsun. Allah'a dayandık. O'na inandık ve O'na döneceğiz. Hepiniz çok hoşgeldiniz. Mevlam hepinizden razı olsun. Cenab-ı Allah, sizin sevginizi öbür dünyada da karşılıksız bırakmayacak. Ahirette de karşılıksız bırakmayacak. Allah cennette de bizleri karşı karşıya getirecek. Sizi meşgul etmeyim. Yarından itibaren bütün kardeşlerle buluşma şansımız olacak" dedi.

Serbest bırakılan ve yurt dışına çıkma yasağı konulan 10 tutuklunun adli kontrol altında tutulacakları ve her gün en yakındaki polis veya jandarma karakoluna giderek imza verecekleri belirtildi.

Gümüş ve arkadaşları, daha sonra konvoyla cezaevinden ayrıldı.

Bu arada Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde bulunan ve yargılanma süreleri 10 yılı geçen 5 terör örgütü PKK mensubu da tahliye edildi.

 



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs