En Sıcak Konular

İran Batı’yı uyardı

3 Ocak 2011 15:22 tsi
İran Batı’yı uyardı Fars haber ajansı, İran Devrim Muhafızları’nın Basra Körfezi’nde “Batı ülkelerine ait casus uçakları” düşürdüğünü duyurdu.

Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, Pazar günü ajansa yaptığı açıklamada, “Batılı ülkelerin göz ardı edilmemesi gereken yetenekleri var. Özellikle uyduları ve bazı bölgelerde resim çekebilen insansız hava uçaklarına sahipler” dedi.

Hacızade, casusluk görevi için kullanılan insansız hava uçaklarının ağırlıklı olarak Irak ve Afganistan’da faaliyet gösterdiğini ancak “İran sınırının ihlal edildiği” olaylar yaşadıklarını belirtti.

Hacızade,”Bugüne kadar en son teknoloji ürünü birçok casus uçaklarını düşürdük. Basra Körfezi’nde ise iki tane casus uçağını düşürdük ve bu tür bir açıklamayı ilk kez yapıyoruz” dedi ancak uçakların düşürüldüğü zamanı belirtmedi. Bölgedeki tüm “düşman” tesislerinin İran füzelerinin menzilinde olduğunu belirten Hacızade, bölgedeki uçak gemilerinin bile artık bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.

”Bir zamanlar uçak gemilerini kıyılarına yaklaştırdıkları ülkeleri tehdit edebiliyorlardı. Ancak artık bu kendilerine yönelik bir tehdide dönüştü. Düşmanlarımız tam kontrolümüz altında. Denizde yaptıkları en ufak faaliyetten haberimiz var” diyen Hacızade, ABD’ye uyarıda bulundu.

İran Devrim Muhafızları, ABD’nin Tahran’a uyguladığı ekonomik yaptırımlarla gücünü kırmak istediği hedeflerin başında geliyor. Yaptırımlar, Devrim Muhafızları'nın kontrolünde olan uluslararası şirketleri ve onlarla ticaret yapan yabancı şirketleri kapsıyor.

ABD’nin Bahreyn’de konuşlanmış beşinci filosu, Basra Körfezi’nden İran’ın tam karşısında yer alıyor. İran, saldırıya maruz kalması halinde Hint Okyanusu’na açılan Hürmüz Boğazı’nı bloke edeceği uyarısında bulunmuştu.

İNCİRLİK DE HEDEFLER ARASINDA

Hacızade, ülkesinin bir düşman saldırısına uğraması halinde Ortadoğu’daki Amerikan üslerine hedef alacağını açıkladı. Hacızade, isimlerini vermedi ancak, bu üsler arasında İncirlikteki ABD üssü de yer alıyor.

Hacızade, nükleer programını durdurması için İran’a baskı uygulayan ABD veya İsrail’in nükleer tesislerine askeri harekat düzenlemesi halinde Ortadoğu’daki ve Hürmüz Boğazı civarındaki 32 Amerikan üssünü hedef alacaklarını bildirdi.

El Cezire (Hürriyet)



Bu haber 989 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs