En Sıcak Konular

Mısır iç savaşın eşiğinde

3 Ocak 2011 12:20 tsi
Mısır iç savaşın eşiğinde Mısır'ın İskenderiye kentinde Azizler Kilisesi önünde yaşanan patlamanın ardından, ülke genelinde Hristiyanlar ve sivil toplum örgütleri gösteriler düzenledi.

Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kiliseye yönelik düzenlenen bombalı saldırı ülkedeki dengeleri bozdu. Bombalı saldırıların hedefi olan ülkedeki Hristiyanlar dün polisle çatıştı.

İskenderiye şehrinde cumartesi günü 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan kilise saldırısı sonrasında hükümete yönelik tepkili olan şehirdeki Hristiyanlar, dün ilk olarak saldırının gerçekleştiği kilise de bir anma ayini düzenlediler.

Ayin sonrasında yürüyüşe geçen kalabalık başta başbakan Mübarek olmak üzere yetkililere karşı öfke dolu sloganlar attılar.

KAHİRE'DE 42 YARALI

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Abbasiye semtinde bulunan Abbasiye Katedrali önünde İskenderiye'deki patlamayı protesto etmek için toplanan Hristiyan göstericilerin ise, polis ve askerlerle çatıştığı, olaylarda 42 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mısır'da Arapça yayımlanan Youm El Seba Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, akşam saatlerinde kilise önünde toplanan öfkeli göstericiler, polis ve askerlere şişe ve taşlarla saldırdı. Polisin olaya müdahale etmesiyle birlikte çatışma çıktı. Aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 42 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Haberde yaralılardan 6'sının durumunun kritik olduğu belirtildi. Kahire'de Hıristiyan toplum liderlerine baş sağlığı mesajları dileyen idari ve emniyet yetkililerin tartaklandığı da belirtiliyor. Bu arada Mısır polisinden yapılan açıklamada saldırılarla ilgili bazı şüphelilerin ele geçirildiği bildirildi.

EL KAİDE ÜSTLENMEDİ

Saldırı sonrasında yapılan açıklamlarda, olayın dış güçlerce düzenlendiği söylenmişti. Şüphelerin yoğunlaştığı El Kaide ise saldırıyı üstlenmedi.

MÜBARET ARAŞTIRMA İSTEDİ

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in, İskenderiye kentinde bir kilise önünde meydana gelen patlama ile ilgili özel bir talimat vererek olayın hızlı bir şekilde araştırılmasını istediği bildirildi. Mısır'ın resmi Nil televizyonunun haberinde, Mübarek'in, İçişleri Bakanlığına talimat vererek olayın çok yönlü ve detaylı bir şekilde araştırılmasını istediği belirtildi. Mısır Yüksek Savcısının ise Kahire'den İskenderiye'ye hareket ettiği öğrenildi.



Bu haber 1,266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,849 µs