En Sıcak Konular

Malatya zanlıları mahkemeye sevkedildi

0 0 0000 00:00 tsi
Malatya'da vahşi provokasyon sonrasında gözaltına alınan 11 zanlı, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi.


Emre Günaydın, 2 gün sonra ifade verebilir

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Emre Günaydın'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Günaydın'ın uyanma meylinin arttığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, şu bilgiyi verdi: "Emre'nin sağlık durumu iyiye gidiyor. Yaptığımız konsültasyonda uyanmaya meylinin arttığını tespit ettik. Bugün ya da en geç iki gün içinde solunum cihazından ayıracağız. Akciğerlerinde hava boşluğu vardı, düzeldi. Tomografisi iyi çıktı. Beynindeki küçük boşluklarda kanama vardı, bu da kayboldu."

Yılmaz, Günaydın'ın güvenliğinin hastanenin iki güvenlik görevlisi ile bir yüzbaşı, bir üsteğmen ve dört asker tarafından sağlandığını kaydetti. Öte yandan Türkiye Tekvando Federasyonu Malatya Şubesi Başkanı Murat Turgut, Emre Günaydın'ın değil ağabeyi Selçuk Günaydın'ın milli sporcu olduğunu açıkladı. Saldırı sonrasında gazetelerde kendileri ile ilgili hatalı bilgiler yer aldığını dile getiren Turgut, şunları söyledi: "1971 yılından beri 40 bine yakın kişi Malatya'da bu sporu yaptı. Kimse böyle bir suça karışmadı. Emre Günaydın'a da böyle bir şeyi yapabilecek kişi gözü ile bakmadık. Tekvando sporu bu olayla anılmamalıydı."

Emniyete TİT imzalı tehdit

Saldırıdan dört gün önce Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Türk İntikam Tugayı (TİT) imzalı bir mektubun gönderildiği belirlendi. Mektupta Malatya Emniyet Müdürlüğü, 2. Ordu Komutanlığı, Malatya Belediyesi ve adliyeye yönelik sabotaj girişiminde bulunacağına dair ifadelerin yer aldığı öğrenildi. Bir ajansa gönderilen mektuptan sonra Emniyet Müdürlüğü ismi geçen makamları uyardı.

Bu arada Yayınevi katliamıyla ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınan Muammer Özdemir'in, Ayvalı Beldesi Belediye Başkanı Vahap Özdemir'in oğlu olduğu anlaşıldı. Özdemir, oğlunun 4 aydır İstanbul'da bir işyerinde çalıştığını vurguladı. Özdemir, "Akşam haber aldım. Oğlum 2,5 ay önce abisinin evini götürmek için Malatya'ya gelmişti." dedi.

ZANLILARA TATBİKAT YAPTIRILDI

3 kişinin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, gözaltındaki zanlılara, gece saat 24'le 02:30 arasında tatbikat yaptırıldı.

Saldırganların olay yerine getirilmesi sırasında gecenin geç saatleri olmasına rağmen sıkı güvenlik önlemleri alan polis, yayınevinin bulunduğu caddeyi de trafiğe kapattı.

4 zanlı, özel time ait 3 zırhlı araçla birlikte yayınevinin bulunduğu binaya getirildi. Polis kıyafeti giydirilen zanlılar zırhlı araçtan tek tek alınıp binaya çıkarılarak olay günü yaşananlarla ilgili ifadeleri alındı.

Polis tatbikat sırasında binaya hiçkimseyi yaklaştırmazken zanlıların her biri yaklaşık 20 dakika içeride kaldı. Yayınevindeki yer göstermede zanlılardan bazılarının, büroya çıkmak istememesi dikkat çekti.

Gece 02;30 sıralarında biten tatbikatın ardından gözaltındaki 11 zanlı sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi. Saldırının planlayıcısı olduğu söylenen Emre Günaydın'ın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor. Beyninde ödem oluştuğu için uyutulan saldırganın iki gün sonra polise ifade verebileceği tahmin ediliyor.

11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Malatya'da, 18 Nisan Çarşamba günü bir yayınevine girerek Uğur Yüksel, Alman uyruklu Tilman Geske ve Necati Aydın'ın boğazlarını keserek öldürdüğü iddiasıyla yakalanan 11 kişi emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Şahısların 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı öğrenilirken basın mensuplarının adli süreçte mahkemeye alınmayacağı kaydedildi. Yoğun güvenlik önlemleri alınırken, adliyeye bağlantısı bulunan tüm yollar kapatıldı.

10 şahıs, polis minibüsü ile adliyeye getirilirken, katil zanlılarından Emre Günaydın'ın kız arkadaşı T.I. ise ayrı bir araçlar adliye getirildi. Şahısların bulunduğu araçlara emniyetten adliyeye kadar olan yolda 3 ekip otosu ile birlikte 5 özel harekat timlerinin bulunduğu araçlar eşlik etti.

 

haber10



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs