En Sıcak Konular

İşte PKK'nın haraç belgesi

3 Ocak 2011 00:04 tsi
İşte PKK'nın haraç belgesi
PKK'nın özellikle güneydoğu bölgesindeki varlıklı işadamlarını korkutarak nasıl haraç aldığı ele geçirilen bir makbuzla gözler önüne serildi.

Şırnak Jandarma Komutanlığı, KCK operasyonunda zengin işadamlarına kesilmiş HPG makbuzlarını ele geçirdi. Makbuzlarda, tehditle para istendiği dikkat çekerken, Şırnak'ta bu yolla 2 milyon lira toplandığı belirlendi

PKK'nın özellikle güneydoğu bölgesindeki varlıklı işadamlarını korkutarak nasıl haraç aldığı ele geçirilen bir makbuzla gözler önüne serildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, zengin işadamlarına kesilmiş HPG makbuzları bulundu. İşadamı İ.A.'ya kesilen makbuzda, el yazısı ile yazılmış bir tehdit notuyla 50 bin lira istendiği görüldü. HPG bayraklı makbuzdaki "Eğer çalışmalarınızda olumsuz bir durumun olmasını istemiyorsanız bu nota gereken çerçevede yaklaşmanız faydanızadır" tehdit ifadesi dikkat çekti. Jandarma ekipleri, Şırnak'ta işadamlarına 250 adet makbuz dağıtıldığı ve bu şekilde 2 milyon lira para toplandığını tespit etti.

BAYRAKLI MAKBUZ

PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyonda terör, örgütünün para temin etmek için vatandaşlardan zorla para topladığı tespit edildi. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak Batman ve Mardin illerinde yapılan operasyonda, İ.A. isimli şahsın evinde gizlenmiş şekilde PKK'ya para toplamak için hazırlanan makbuzlar bulundu. Makbuzda HPG'nin sözde bayrağı, terör örgütünün kamplarından Haftanin Saha Komutanlığı yazılı kaşe ve veriliş tarihi de bulunuyor. Makbuzu alanların parayı ödemek için makbuzda belirtilen irtibat numarasını arayarak istihbarat biriminde görevli teröristle irtibata geçtiği ve istenilen parayı ödedikleri belirlendi. Makbuzlarda, para alınacak iş adamlarının isimleri ve verecekleri para miktarının yazılı olduğu görüldü.

2 MİLYON LİRA TOPLANDI

Ele geçen makbuzlarda, işadamlarına para vermeleri için yapılan tehditler de dikkat çekiyor. Makbuzların birinde bulunan "Sizin şahsi durumunuzu yakinen biliyor ve takip ediyoruz. Eğer çalışmalarınızda olumsuz bir durumun olmasını istemiyorsanız bu nota gereken çerçevede yaklaşmanız faydanızadır" şeklinde tehdit içerikli ifadelerle işadamları terör örgütüne para vermeye zorlanıyor. Bir yandan bölgedeki esnafı örgüte destek propagandası yapmak için kepenkleri kapatmaya zorlayan PKK, diğer taraftan da işadamlarından tehditle topladığı paralarla terörü finanse etmeye çalışıyor. Jandarma ekipleri, terör örgütünün söz konusu makbuzlardan Şırnak'ta 250 tane dağıttığını ve 2 milyon lire para topladığını belirledi. İşadamlarını terör kıskacından kurtarmaya çalışan Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, artık askerlere çarşı izni verilmesi gibi uygulamalarıyla esnaflarla ve vatandaşlarla sıcak diyalog yolları kuruyor.

Eski yöntem

Kasım 2007'de de Yüksekova'da PKK adına makbuz karşılığı vergi topladıkları iddia edilen, aralarında köy korucusu ile dönemin DTP'li yöneticilerinin de bulunduğu biri kadın 8 kişi tutuklanmıştı.

sabah



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,339 µs