En Sıcak Konular

Milletvekili listeleri için büyük çekişme

3 Ocak 2011 08:06 tsi
Milletvekili listeleri için büyük çekişme 

CHP kazanı şimdi milletvekili listeleri için kaynamaya başladı.

Kılıçdaroğlu’nun “sadece Baykal’ın yeri garanti” sözü CHP’de seçim tartışmalarının fitilini ateşledi. CHP liderinin Önder Sav ve ekibine milletvekili listelerinde yer vermeyerek son darbeyi indirmesi ihtimaller arasında.

CHP kazanı şimdi milletvekili listeleri için kaynamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PM ve MYK’ya Baykal’a yakın isimleri almasına karşın, Önder Sav ve ekibini tümüyle tasfiye etmesinin ardından, bir televizyon kanalında milletvekili listesi için “sadece Baykal’ın yeri garanti” sözü de Sav’a son darbe olarak yorumlandı. Liste için partide kıyasıya rekabet başlarken, Önder Sav ve ekibine listede yer verilmeyeceği ifade ediliyor.

YAKIN İSİMLER DE LİSTE DIŞI

Son kurultayda Sav’ın, kurultayın iptal edilmesini sağlamak amacıyla birçok işlemin iptali için seçim kurulu ve YSK’ya başvurmasının da Kılıçdaroğlu’nu kızdırdığı belirtiliyor. Milletvekili listesi hazırlanırken Kılıçdaroğlu’nunAnkaraMilletvekili Önder Sav ile birlikte kendisine yakın isimlerden Ankara milletvekilleri Hakkı Süha Okay ve Tekin Bingöl’ü de liste dışı bırakacağı konuşuluyor.

TANRIKULU’NUN YERİ DE TARTIŞMALI

Liste tartışmalarına taşınan bir başka isim ise Genel Başkan Yardımcısı yapılanDiyarbakıreski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu oldu. Diyarbakır’da geçen seçimde milletvekili çıkaramayan CHP’nin, bu seçimde de çıkarmasının zor olduğu hesaplanarak, Tanrıkulu için Kürt seçmeninin yoğun yaşadığı illerdenİzmirveya İstanbul’un düşünüldüğü belirtiliyor.

Antalya’da birinci sıra Baykal’ın

Kılıçdaroğlu, Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği için hiç kimsenin yerinin belli olmadığını belirtirken, “Bir tek kişinin yeri garanti, o da Sayın Baykal. Antalya birinci sıra adayımız Baykal’dır” diye konuştu. Sav ekibiyle birlikte Baykal’a en yakın isimlerden diğer Ankara milletvekillerinin de yeniden aday gösterilmeyeceği belirtiliyor. Başta Baykal ile kaset skandalına adı karışan eski özel kalem müdürü Nesrin Baytok olmak üzere yine kendisine en yakın isimlerden Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı’nın da seçimlerde aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

star



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs