En Sıcak Konular

Sezer: "TBMM Atatürk devrimlerine bağlılığını kanıtlamalı"

0 0 0000 00:00 tsi
Sezer: Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala yayınladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında,  TBMM üyelerine göndermelerde bulunmayı ihmal etmedi...

Cumhurbaşkanı Sezer'in 23 Nisan mesajının tam metni

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yayınladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında TBMM'nin bugün de Atatürk'ün yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorunda olduğunun altını çizdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da başlatılan hareketin ulusun büyük özverisine dayandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında daha sonra özetle şunları söyledi:

"TBMM’nin açılması, Türk ulusunu aydınlığa çıkaran süreçteki çok önemli bir kilometre taşıdır. TBMM, yüce Önder’in düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biridir. Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulus istencini üstün kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir."

Sezer, Atatürk’ün egemenliğin kişilere ya da sınıflara değil, Türk ulusuna ilişkin olduğu ilkesini, yeni Türk devletinin kuruluş felsefesine yerleştirdiğini, tek başına bu adımın bile, Atatürk’ün büyüklüğünü anlatmaya yetecek nitelikte olduğunu belirtti.

"TBMM ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR"

Sezer, ulusal egemenlik kavramına da vurgu yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı seçme aşamasındaki TBMM için şu değerlendirmeleri yaptı:


"TBMM, üstlendiği tarihsel görevle, parlamenter demokratik rejimin en güzel örneklerinden birini vermiştir. Meclisimiz, Yüce Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşını yürütmüş, Cumhuriyet’i kurmuş, devrimlerin altyapısını oluşturmuş, Atatürk Cumhuriyeti’nin değiştirilemez nitelikleriyle sonsuza kadar yaşatılması, demokrasinin güçlendirilmesi, rejimin özünden sapma olmaksızın kurum ve kurallarıyla işlemesi, insanımızın hak ve özgürlüklerine kavuşarak onurlu bir yaşam sürmesi yönünde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Lâik ve demokratik rejimimizin temel kurumu TBMM, açıldığı günden bu yana tarihsel sorumluluk üstlenmiş, varlığı ve en güç anlarda aldığı kararlarla umut ve güç kaynağı olmuş, geleceğimizi aydınlatmıştır.

Yüce Atatürk’ün anlatımıyla TBMM, ‘Türk milletinin asırlar süren aramalarının özeti ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali’ olmuştur. Ve yine O’nun anlatımıyla "Türk milleti mukadderatını Büyük Millet Meclisinin kifayetli ve vatanperver eline tevdi ettiği günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitle istikbale yönelmiştir. Bugün de, TBMM, O’nun yüce kişiliğine ve devrimlerine layık olduğunu kanıtlamak zorundadır."



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs