En Sıcak Konular

'Ufak tefek parti içi sürtüşmeler olur'

2 Ocak 2011 16:29 tsi
'Ufak tefek parti içi sürtüşmeler olur' Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, dışardan algılanan ufak tefek parti içi sürtüşme ve tartışmaların aile içerisinde bir düzen olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, partisinin Mamak ilçe örgütünün Vedat Dalokay Kokteyl Salonu'nda gerçekleştirilen aşure etkinliğine katılması beklenirken, Sav katıldı. Gelişte gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Sav, CHP'nin yeni dönemine ilişkin bir soruya her dönemin kendine göre özellikleri bulunduğunu belirtti. CHP'de yeni bir dönemin başladığını dile getiren Sav, o dönemin özellikleri içinde yeni bir yönetim yapılanması oluştuğunu ifade etti.

Yeni tüzüğe göre genel başkan yardımcılıkları oluşturulduğunu anlatan Sav, bir genel sekreterlik yanında 16 genel başkan yardımcılığı oluştuğunu kaydetti. Seçimlere doğru bir çalışma dönemi yaşanacaksa kendi alanında genel başkanların düşüncelerini çalışmalarına yansıtmalarının sağlıklı bir yapının oluşmasıne etki edeceğini düşündüğünü anlatan Sav, "İkinci kez bir hanım arkadaşımız genel sekreter oldu. Altan Öymen döneminde Oya Araslı ilk kadın sekreterdi. Yeni genel sekreter örgütü yakından tanımaktadır, bunu önemsiyorum. Hep beraber çalışma ve partiyi başarıya ulaştırma, siyasal iktidarın sultasından kurtarma günlerine başlayacağız. İnanıyorum, verimli bir çalışma ile önümüzdeki günleri değerlendirirsek başarıya ulaşmak için hiçbir engel göremiyoruz." dedi.

CHP'de parti içi kavganın bitip bitmediğinin sorulması üzerine ise Sav, "Parti içi kavga yoktu, biraz sizler dışardan kavga varmış gibi gösteriyorsunuz. Demeç ve sözlerimde partinin dışa dönük başarısının altı çizilmiştir. Dışa dönük başarıyı vurgularken demokratik, laik Cumhuriyetin, ülkenin, devletin milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğünün altını da çizmişimdir. Bunları çizmekte ne kadar haklı olduğumu geride bıraktığım günlerde yaşadıklarımız kanıtlıyor. Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeden, Cumhuriyeti azaltarak demokrasiyi çoğaltamayacağımızı bilmeliyiz. Cumhuriyet ve demokrasiyi eşdeğer yaşatmanın yollarını bulmalıyız. CHP'ye büyük önem düşüyor. Bu önem doğrultusunda dışarda bakıldığında, ufak tefek parti içi sürtüşme, tartışma algılama şeyleri, aile içerisinde bir düzen olduğunu düşünmekteyiz. O düzen doğrultusunda herkes üzerine düşeni yaptığı taktirde, parti içi demokrasi de bir hakkın işletildiği takdirde buna ulaşmamak için bir neden görmüyorum." karşılığını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı listeye ilişkin yaptığı "Ben olsam böyle liste yapmazdım." açıklamasının hatırlatılması üzerine de Sav, şöyle konuştu: "Kuşkusuz Kemal Bey'in dışında hangi aday olursa, o sözü söyler. O söze de bir anlam bulmaya gerek yok. Her siyasi adamın kendine göre bir tarzı vardır. Kendine göre liste oluşum biçimi vardır. Sayın Baykal da olsa böyle bir liste yapmazdı, bir başkası genel başkan olsa böyle bir liste yapmazdı. Böyle bir liste yapmazdı demek, listeye girenleri küçültmek anlamına gelmez. Belki benim yapacağım liste, daha az albenisi olan bir liste olacaktı. O bana mahsus bir şey. Ben uzun yıllar siyaset yapan, CHP camiasındaki ve dışındaki insanları da tanıyan bir siyasetçi olarak, elbette kendime göre farklı bir tablo çizerdim. İlla şablon gibi Kemal Bey'in yaptığı liste ile benim yaptığım listenin örtüşmesi beklenemez. Kemal Bey de bunu beklemez. Kimse de beklemez."

Bir başka soru üzerine Sav, listedeki insanlar ve kişilerle uğraşarak hedef çizmek istemediğini vurguladı. "Ağaçlara değil ormana bakıyorum." diyen Sav, "Partiye bakıyorum. Partinin başarısına, geleceğine bakıyorum." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs