En Sıcak Konular

İran'ın Türkiye'den bir isteği var

2 Ocak 2011 16:18 tsi
İran'ın Türkiye'den bir isteği var 'Mossad ajanlarının isimlerini verin...'

İran yönetimi, Türkiye'den İran Savunma Bakanı Eski Yardımcısı Ali Rıza Asgari'yi İstanbul'da "kaçıran Mossad ajanlarının" isimlerini istedi.

 İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Borujerdi, "Türkiye'den Mossad ajanlarının isimlerini açıklamasını bekliyoruz" dedi. Borujerdi, "Asgari'nin Türkiye'de kaçırılmasında rolü olanlar ortaya çıkarılmalı ve böylece Siyonist suçun tamamen anlaşılmalıdır" dedi.

İran yönetimi, 2006 yılında İstanbul'da ortadan kaybolan Asgari'nin İsrail tarafından kaçırıldığını öne sürüyor.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, geçtiğimiz Cuma günü Asgari'nin İsrail hapishanelerinde ölmüş olabileceğine dair ortaya çıkan iddialar üzerine BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'dan yardım istemişti. İran'ın Ortadoğu işlerinden sorumlu Dışişleri Bakanı Bakan Yardımcısı Muhammed Raouf Sheybani de dün, Asgari'nin "Siyonist rejim tarafından zorla hapishaneye götürülmüş olmasından endişeli olduklarını" açıklamış ve ayrıca uluslararası soruşturma çağrısı yapmıştı.

Devrim Muhafızları'nda El Kudüs Tugayı'nın komutanlığını yapan ve daha sonra Savunma Bakanı Yardımcılığı görevine getirilen Asgari, Şubat 2007'de Türkiye'ye ziyareti sırasında kayıplara karışmıştı. Suriye üzerinden İstanbul'a gelen Asgari, burada bir otele yerleşmiş ve ardında bir iz bırakmadan kaybolmuştu.

Kayboluşunun ardından nerede olabileceğine dair birçok spekülasyon ortaya atıldı. Bazıları oradan kaybolmasında ABD, İngiltere veya Almanya gibi Batı ülkelerinin parmağı olabileceğine dair iddialarda bulunurken, bazıları ise İsrail'i işaret etmişti. Bazı teorilere göre Asgari, aralarında CIA, Mossad, MI-6 ve Alman istihbaratının bulunduğu bazı kurumlara bilgi vermeyi teklif etti. Ancak Asgari'nin ailesi ve İran yönetimi, Asgari'nin kendi isteğiyle böyle bir karar almış olamayacağını belirtmiş ve kaçırılmış olma ihtimalinde ısrar etmişti. Ayrıca Türk otoritelerinden kaybolmasıyla ilgili soruşturma talebinde bulunulmuştu.

(CİHAN)



Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs