En Sıcak Konular

Başbakan'a yüzde 74 destek

2 Ocak 2011 09:55 tsi
Başbakan'a yüzde 74 destek

Dubai merkezli CNN Arabic'teki ankette Başbakan Erdoğan, yüzde 74 gibi bir destekle yılın adamı seçildi. Erdoğan'ın birinciliğinde Davos'taki çıkışı etkili oldu.

Başbakan Erdoğan, Dubai merkezli CNN Arabic'in internet sitesinde, okuyucular tarafından yılın adamı seçildi. "http://arabic.cnn.com" adresindeki habere göre, yüzde 74'lük bir çoğunlukla birinci seçilen Erdoğan'ın ardından yüzde 20 oy oranıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad geliyor. Arap dünyasının nabzını yansıtması açısından son derece önemli olan sitenin haberinde, sonuç, Başbakan Erdoğan'ın ve Türk diplomasisinin yükselişinin açık ispatı olarak gösteriliyor. İlgili haberde Erdoğan'ın kariyerine yer verilirken, Mavi Marmara olayı ile Erdoğan'ın diplomasi başarısına değiniliyor. Ayrıca, Türkiye'nin Irak ve Afganistan'da oynadığı rolün önemine de atıfta bulunuluyor. Başbakanın İran ile Batı dünyası arasında Türkiye'nin aracı rolü oymasındaki etkinliğine işaret edilirken ayrıca, Türkiye'nin Suriye ile Lübnan arasında arabuluculuk rolü oynayarak ilişkileri normalleştirmesine dikkat çekiliyor. Erdoğan'ın birinci seçilmesinde en önemli etkenlerden biri olarak ise ise Davos'ta 2009 Ocak ayında İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katıldığı oturumda, Peres ve moderatöre yönelik 'one minute' çıkışı gösteriliyor. Haberde, Erdoğan ve siyasetinin Arap ülkeleri arasında ne kadar etkili olduğuna vurgu yapılıyor.

'MÜSTERİH OLUN'

Öte yandan yeni yılı memleketi Rize'de karşılayan Erdoğan dün 2011'in ilk dakikalarında TRT Radyo-1 ve TRT FM'de 2010 yılını değerlendirerek, 2011'de izleyecekleri politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin konumunun dünya barışı içinde de farklı olduğunu belirten Erdoğan, artık gündemi belirlenen bir Türkiye'nin olmadığına işaret etti. Başbakan Erdoğan, 2011'in tüm ülke, millet ve tüm insanlık için barışa ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunarak, ancak hepsinden önemlisinin son dönemde ülkede meydana getirilmek istenen nifak tohumlarına, ayrımcılıklara karşı tamamen el birliği ve gönül birliği içerisinde, gayret içinde olunması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Halkımız, milletimiz müsterih olsun; bizim ne bayrağımız üzerinde kimse herhangi bir tasarrufta bulunabilir, ne vatanımız üzerinde herhangi bir ameliyata girişebilir. Biz her zaman söylüyoruz, 8 yıl önce partimizin iktidara gelmesinden önce, partimizi kurduğumuz gün açıkladığımız hatlarımız var. Bunların en önemlisi, biz dedik ki, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Bu çerçeve içerisinde şunu da söyledik, biz bir defa bölgesel milliyetçiliğe, etnik milliyetçiliğe, dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Bu vatan toprakları içinde 73 milyon bir olacağız, beraber olacağız. Ayrımcılığa asla fırsat vermeyeceğiz ve 780 bin metrekarelik vatan toprağımızın tamamını modern bir şekilde ayağa kaldıracağız. İşte onun için bütün alt yapıyı değiştiriyoruz.'' Erdoğan, her zaman daha ileri adımlar atmaya devam edeceklerini belirtirken "Hepsinden öte biz yaradılanı, Yaradan'dan ötürü sevmeye devam edeceğiz, Kürdüyle Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle hiç fark etmez'' dedi. TRT'nin Kürtçe ve Arapça yayınlara başladığını da hatırlatan Erdoğan, bunların kendilerinin bir ayrımcılık yapmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

sabah



Bu haber 1,187 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,401 µs