En Sıcak Konular

DÜ'deki değişim, Gül'ün yüzünü güldürdü

1 Ocak 2011 11:41 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır'da en çok etkilendiği yerlerden biri Dicle Üniversitesi oldu.

 Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan brifing alan Gül, "Daha önce geldiğimde üniversiteyi içine kapanmış görmüştüm. Şimdi ise karşımda yepyeni ve gelişmiş modern bir üniversite buldum. Dicle Üniversitesi'ndeki gelişmelerden çok etkilendim." dedi.

Diyarbakır'a iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, birçok kurumu ziyaret etti, şehrin bütün dinamiklerini dinledi. Gül'ün özel bir zaman ayırdığı yerlerden biri de üniversite oldu. Kendisine eşlik eden heyetle birlikte Dicle Üniversitesi'ne giden Cumhurbaşkanı, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan son iki yılda atılan adımlarla ilgili bilgi aldı.

Hedeflerinin hem akademik hem de hastane hizmetleri açısından dünyada saygın bir konuma gelmek olduğunu söyleyen Saraç, bu alanda ulaştıkları seviyeyi anlattı. Üniversitenin her alanda büyük gelişme gösterdiğini belirten Saraç, öğrenci sayısının 13 bin 500'den 20 bine, akademik personel sayısının 1.265'ten 1.537'ye ulaştığını ve 100'e yakın yeni akademik program açıldığını kaydetti. Yaptıkları TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve DÜBAP projeleri hakkında bilgi veren Saraç, fakülteler ve kongre merkezlerini kapsayan 16 yeni bina inşa ettiklerini, Teknokent'in bittiğini ve şirket başvurularının başladığını müjdeledi. Son teknolojik cihazlarla donatılan hastane, açılan yeni birimler ve daha güçlü hale gelen akademik kadroyla bölgeye hizmet ettiklerini anlatan Rektör Saraç, bölgede ilk defa yapılan şemsiyeleme yöntemiyle açık kalp ameliyatı, biyonik kulak ameliyatı ve benzeri operasyonlarla hizmet çıtasını yükselttiklerini kaydetti.

Brifingin ardından memnuniyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, daha önce üniversite hastanesinin yetersizliği nedeniyle hastaların başka yerlere sevk edildiğini, bunun tersine dönmüş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapmış olduğu ziyaretten mutlu olduğunu söyleyen Abdullah Gül, "Daha önce geldiğimde üniversiteyi içine kapanmış görmüştüm. Şimdi ise karşımda yepyeni ve gelişmiş modern bir üniversite buldum, Dicle Üniversitesi'ndeki gelişmelerden çok etkilendim." dedi.

Herkesin bu çalışmaları görmesi gerektiğine dikkat çeken Gül; isteyince, çalışınca güzel şeylerin ortaya çıkabildiğini söyledi. Rektör, rektör yardımcıları ve dekanları tek tek tebrik eden Cumhurbaşkanı, bu güzel çalışmaların devam etmesi dileğinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Gül'e üniversitenin uluslararası faaliyetleriyle ilgili sempozyum kitapları ve güzel sanatlar bölümü öğrencilerinin yaptığı 'gül motifli' bir tablo hediye etti.



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs