En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den bir ilk

31 Aralık 2010 19:07 tsi
Diyarbakır’ın fethi sırasında şehit düşen ve yan yana yatan 27 şehit sahabeyi ilk kez bir devlet büyüğü ziyaret etti...

İslam’ın büyük komutanı sahabe Halid Bin Velid’in oğlu Hz. Süleyman’ın aralarında bulunduğu 27 sahabe Diyarbakır’ı İslam topraklarına katmak için surlara aşarken şehit düşmüş ve bugün Hz. Süleyman Camii avlusunda yan yana yatıyor. Diyarbakır’a bugüne kadar gelen devlet büyükleri bu eşsiz hazinenin yanında bulunan ve içinde tarihi kilise kalıntısının bulunduğu İçkale’yi ziyaret ettikten sonra dönüyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır gezisinin ikinci gününü tarihi, kültürel ve manevi yerleri gezdi. Sabah STK’larla görüştükten sonra Mustafa Kemal Atatür’ün Diyarbakır’ı ziyaret ederken kaldığı Gazi Köşkü’nü ziyaret etti. Kırklar Dağı’nın karşısında bulunan Gazi Köşkü’nde Diyarbakırlı sanatçı Bedri Ayseli, Suzan Suzi şarkısını söyledi. Gül, daha sonra güneşe taban Şemsiler tarafından yapıldığı bilinen Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nu ziyaret etti. Gül daha sonra Saraykapı’da bulunan Hz. Süleyman Camii ve yanında İçkale’yi ziyaret etti.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restoreye alınan Hz. Süleyman Camii’ni ziyaret eden Gül çıkışta büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Caminin yanında bulunan ak sakallı bir maca Gül’ün elini öpmek istedi ancak Gül, "Böyle bir şey olamaz” diyerek izin vermedi. Yaşlı amca Gül’ü yanağından öptükten sonra “Allah’a emanet oğlum." dedi.

Diyarbakır’ı ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı Hz. Süleyman Cami’nin bulunduğu Sur ilçesinin İçkale bölgesindeki yapılar bir yıldır yürütülen bir proje kapsamında boşaltılıyor. Proje kapsamında caminin çevresinin temizlenerek turizme kazandırılması hedefleniyor. Bunun için valilik, büyükşehir belediye başkanlığı ve TOKİ ortaklaşa yürütülüyor.

cihan



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs