En Sıcak Konular

Erdoğan ''resmi dil Türkçe''yi yineledi

31 Aralık 2010 18:41 tsi
Erdoğan ''resmi dil Türkçe''yi yineledi 

Başbakan Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de resmi dilin Türkçe olduğunu tekrarladı.

Herkesin ana diliyle konuşabileceğini de söyleyen Erdoğan, "resmi dilimizi kimsenin gölgelemeye hakkı yok" dedi. Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır ziyaretini de değerlendiren Erdoğan, "milli birlik ve beraberliğimiz için elinden geleni yapıyor" diye konuştu.
        
Cuma namazını Güneysu ilçe merkezindeki camide kılan Başbakan Erdoğan'ın, namaz sonrası cami avlusunda vatandaşlara hitap etmesi için ses düzeneği hazırlandı.

Camiden çıkan Erdoğan, cami avlusu yerine Belediye binasının balkonundan hemşerilerine seslenmeyi tercih etti.

Başbakan, yoğun yağmura rağmen kendisini beklediklerinden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, "Yaklaşık 40-50 gündür Güneysu'ya yağmur yağmamış. İnşallah bundan sonra rahmeti bol olur. İnşallah rahmet dolu günlere gireriz. İnşallah taşkınlardan uzak ama rahmeti bol bir mevsime girmiş oluruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan vatandaşların ülkenin önemli sıkıntılarından biri olan terör konusunda da müsterih olmasını isteyerek şöyle konuştu: "Bir ve beraber olduğumuz takdirde, dayanışma içinde olmamız halinde hiç endişe etmesinler, bunların hepsinin üstesinden geliriz. Bizler, bizim aramızdaki birlikteliğimizi bozmaya yönelik nifak tohumlarına kapalı bir vücudu oluşturuyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışıyla sosyal barışımızı sağlayan resmi dilimiz Türkçe'dir.

Ama şunu da söylemeliyim ki, herkes ana dilini konuşmakta, ana diliyle birbirine hitap etmekte şüphesiz ki özgürdür. Bunu rahatlıkla kullanabilir. Buna kimsenin müdahil olmaya hakkı yoktur. Ama sosyal barışımız ve dayanışmamız için de resmi dilimizi kimsenin gölgelemeye, onun üzerinde spekülasyona girmeye hakkı yoktur. Huzurumuzu kaçırmaya hakkı yoktur" dedi.

MHP'ye eleştiri

Erdoğan bir basın mensubunun, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretini eleştirmesiyle ilgili sorusunu ise şöyle cevapladı: "Doğrusu Sayın Cumhurbaşkanı bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü için elinden ne geliyorsa bunu yapıyor. MHP liderinin bu tür yaklaşımını ben şık bulmuyorum. Onların da birliğe, beraberliğe katkısı olacaksa bunu dillendirmeleri lazım. Bizim milli birlik, beraberlik, kardeşlik projemizde de bunlar aynı şeyi söylediler. Hiçbir zaman zaten bu tür kardeşlik, birliktelik, beraberlik gibi bunlara yaklaşım gösteren ifadeleri sağ olsun kendilerinden hiç duymuyorum.

Burada da sayın Cumhurbaşkanımız bu niyetle, bu arzuyla böyle bir seyahat gerçekleştirdiler. Onların Güneydoğu'ya, Diyarbakır'a gittikleri yok. Oraların havası nasıldır, toprağı nasıldır, bundan bile bihaberler. Ama biz 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında dolaşacağız. Hele hele sayın Cumhurbaşkanımız gönlünde, ruh dünyasında bir siyasi yaklaşımı olabilir ama, görevi itibarıyla 73 milyonu kucaklamakla görevlidir. Bunun gereğini de yerine getirmek zorundadır. MGK toplantısı sonundaki bildiri ise tamamen bu sosyal barışı içerin bir bildiridir. Niye delinsin ki? Gereği yerine getirilmiştir."

cnnturk



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,547 µs