En Sıcak Konular

Erdoğan'ın gönderdiği akülü araç, Küçük özgeyi sevindirdi

31 Aralık 2010 16:58 tsi
Ardeşen Gazi Mustafa Kemalpaşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Özge Kan, yeni yıla başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldığı akülü arabasıyla girdi.

Yaklaşık on yıl önce hastalanan ve doktorların kas tutulması teşhisi koydukları küçük Özge, bugüne kadar manuel kullanılan tekerlekli arabasıyla yaşıyordu.

Fiziksel engelli Özge, okuluna gidip gelirken, arkadaşlarının yardımını aldı. Babası Nurettin Kan, Özge'yi binanın ikinci katındaki balkona kurduğu makaralı asansör ile indirerek okuluna yolcu ediyor, akşam ise yine aynı yolla yukarıya çekiyordu. Hafta sonu özel bir rehabilitasyon merkezinde fizik tedevisi gören Özge, keskin zekasıyla ve sempatikliğiyle öğretmenlerinin de gözdesi haline geldi. Kendisine takdim edilen akülü arabanın hayatını kolaylaştırdığını söyleyen Özge, "Bu güzel hediyeyi sayın başbakanımızın elinden teslim almak, benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu." dedi.

Özge'nin fizik tedavi görmekte olduğu Ardeşen Güzel Annem Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, Başbakan Erdoğan tarafından takdim edilen akülü arabanın serüveninin Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden gelen bir telefonla başladığını belirtti. Anne Hediye Kan ise çocuklarına verilen akülü araba ile ilgili şunları söyledi:

"Bizleri önce rehabilitasyon merkezinden aradılar, sonra sosyal hizmetler, daha sonra tanımadığımız bir sürü kurum ve yetkili kişiler. Bizleri arayan kişileri tanımıyor olsak da hepsine çocuğumun durumu ile ilgili detaylı bilgiler verdik. Sonunda bizleri İstanbul'da düzenlenen Rizeliler Günü'ne davet ederek misafir ettiler. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in elinden arabayı teslim aldık. Sebep olan kişiler ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyorum."

(CİHAN)



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,033 µs