En Sıcak Konular

Gece yarısı rehine kurtarma operasyonu!

31 Aralık 2010 12:54 tsi
Erzurum Havalimanı'nda özel harekat timleri uçak kaçırma ve rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta 35 özel harekat polisi görev aldı. Operasyonda bir hava korsanı tabancasıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi.

Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde olası terörist saldırılara karşı polis rehine kurtarma tatbikat serisini devam ettirdi. Geçen hafta toplumsal olaylara karşı müdahele ve ondan önceki hafta da otobüsten rehine kurtarma tatbikatı düzenleyen Erzurum polisi, bugün de uçaktan rehine kurtarma operasyonu tatbikatına imza attı.

Senaryo gereği Anadolu Jet havayollarına ait Boing 780 tipi yolcu uçağı, Berlin - İstanbul seferini yaparken 1 hava korsanı tarafından kaçırıldı. Hava korsanı, uçağın Erzurum'a yönlendirilmesini istedi. Bu arada uçağın pilotu, Erzurum Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne (Uçak kaçırılıyor) alarmını verdi. Senaryo gereği güvenlik birimleri hızla görev yerlerine ulaştı. Kaptan pilot, özel bir şifre ile uçakta silahlı bir terörist bulunduğunu ve ellerinde bomba olduğunu bildirdi.

 

UÇAĞA OPERASYON DÜZENLENDİ

Erzurum Havalimanı'na inişine izin verilen uçakta teslim olmaya yanaşmayan hava korsanlarının etkisiz hale getirilmesi için özel harekat polisleri kurtarma operasyonu planlandı. Planlamanın ardından korsanın uçak içindeki yerinin tespit edilmesi üzerine özel harekat timlerinin operasyonu başladı. Uçağa yaklaşan özel timler, merdivenlerle değişik noktalardan aynı anda içeri girerek yaklaşık 5 dakikada hava korsanlarını etkisiz hale getirdi. Hava korsanı silahıyla birlikte sağ olarak ele geçirildi. Silahlı terörist, daha sonra sorgulanmak üzere ekip otosuna bindirilerek İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

"ERZURUM POLİSİ OLARAK KIŞ OYUNLARINA HAZIRIZ"

Tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Erzurum İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, 2011 Kış Oyunları nedeniyle Erzurum'a çeşitli ülkelerden hava yoluyla spor kafileleri ile yabancı konukların geleceğini dile getirdi. Olası bir uçak kaçırılmasına karşın söz konusu tatbikatı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Emniyet Müdürü Çelik, "İlimizde düzenlenecek kış oyunlarıyla ilgili uçak kaçırma eylemiyle ilgili çalışmayı seyrettik. Bu çok önemli, dışarıdan ilimize gelecek bütün misafirlerimiz büyük ihtimalle uçakla gelecekler. Her türlü olasılığa karşı bu tatbikatı başarıyla gerçekleştik. Gurur duyoruz onlarla. Erzurum polisi olarak kış oyunlarına hazırız. Her türlü olumsuzluğa karşı biz hazırız" dedi.

cihan

 



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs