En Sıcak Konular

Kocaeli polisinden büyük operasyon

31 Aralık 2010 12:04 tsi
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro amirliği ekiplerinden büyük operasyon...

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro amirliği ekipleri, Kocaeli ve 10 ayrı ilde yaptıkları sahtecilik operasyonunda 68 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 68 kişiden 7'si tutuklanırken, 29 serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 32 kişi ise adliyeye sevk edildi. Çete elemanlarının ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 bin 908 sahte çek, sürücü belgeleri ve çok sayıda kimlik ele geçirildi.

Kocaeli Polisi, 6 aylık istihbari çalışmadan sonra yılın son büyük operasyonunu gerçekleştirdi. Kocaeli KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Türkiye’de örgütlü olarak ‘Resmi Evrakta Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık’ suçları işleyen şahıslara yönelik olarak İstanbul, Ankara, Sakarya, Niğde, Erzincan, Antalya, Bilecik, İzmir ve Yalova’da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 68 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, iş yerleri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda banka adına düzenlenmiş orijinal seri numaralarına sahip 4 bin 908 sahte çek, sahte sürücü belgeleri, diplomalar, kaşeler ve bu sahte belgelerin basımında kullanılan çeşitli kağıtlar, bilgisayarlar ele geçirildi. Operasyonda şüpheli olarak gözaltına alınan 68 kişiden 7’si tutuklanırken, 29 zanlı ise serbest bırakıldı. İçlerinde çete yöneticilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınarak Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyette ifadesi alınan zanlılar, ‘Evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlıların sahte çek konusunda uzman kadrolar ile çalıştığı öğrenilirken, sahte belgelerin basımının yapılabilmesi için İstanbul Ataşehir’de bir evin matbaa olarak tahsis edildiği öğrenildi. Çetenin sahte çekleri fark etmemeleri için orijinal çek kağıtları ve seri numaraları kullandığı öğrenildi.

cihan



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,125 µs