En Sıcak Konular

Polisten DHKP-C'ye büyük darbe

31 Aralık 2010 10:08 tsi
7 ayrı çelik kapıyı kıran polis bakın neye ulaştı...

İstanbul’da terör örgütü DHKP-Cüyelerine yönelik helikopter destekli operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Ankara Polisi, suikast hazırlığında olan DHKP-C üyelerine yaptığı baskınında örgütün İstanbul sorumlusu Rıza Uçucu ile irtibatlı 2 kişiyi yakaladı. Bunun üzerine İstanbul’da da örgüt karargahı olarak kullanılan Yürüyüş Dergisi’ne baskın yapıldı. Ancak polisi, içerde hiç de beklemediği süprizler karşıladı.

KURYE KIYAFETİYLE EYLEME GİDİYORLARDI

Ankara’da 21 Aralık günü gerçekleşen hücreevi baskında önemli bir isme yönelik suikast hazırlığı içersinde olan bir üniversite öğrencisi iki DHKP-C üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların kurye kıyafetleri giydikleri ve üzerlerinde silah bulunduğu, eyleme giderken yakalandıkları belirtildi. Sorguya alınan şahısların bir dönem DHKPC Avrupa ve Ortadoğu sorumlusu olduğu iddia edilen, Dursun Karataş’ın sağ kolu olduğu ileri sürülen Remzi Uçucu ile de irtibatlı oldukları belirlendi.

ÖRGÜTÜN İSTANBUL SORUMLUSU

Daha önce de birkaç kez polis tarafından yakalanan Uçucu’nun, DHKP-C’nin İstanbul sorumlusu olduğu iddia edildi. Uçucu ile birlikte, suikast hazırlığında iken Ankara’da yakalanan iki şahısla irtibatlı oldukları belirlenen bazı kişilerin yakalanması için 24 Aralık’ta İstanbul terör ekipleri operasyon yaptı. Yürüyüş Dergisi’ne yapılan operasyona çok sayıda polis katıldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

7 AYRI ÇELİK KAPI TEK TEK KIRILDI

Yürüyüş Dergisi’ne yapılan baskının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Arama karı ile dergiye giden polisin kapının açılmaması üzerine içeriye kapıları kırarak girdiği öğrenildi. Derginin ana merkezine 7 ayrı çelik kapıdan geçilerek girildiği ve son kapının ardındaki odanın örgütün yönetim merkezi olduğu iddia edildi. 7 ayrı çelik kapı ile girilen dergi merkezinde ayrıca sadece 3 kişinin girebildiği özel hazırlanmış bir oda da bulundu.

ÖZEL TASARLANMIŞ VE YALITIM YAPILMIŞ

Özel tasarlanan ve yalıtım sağlanan bu odada bulunan bilgisayarlarla DHKP-C’nin yaptığı tüm yazışmaların yapıldığı belirtiliyor. Burada bulunan bilgisayarların ve içinde bulunan dosyaların çok özel bir yöntemle şifrelendiği ve yazışma anahtarı olmadan açılamadığı belirtiliyor. Yazışmalarında şifreli olduğu bu şifrelerin de anahtarsız okunamayacağı belirtiyor. İmajları alınan bilgisayarlar incelenmek üzere Polis laboratuarına gönderildi.

Sahte evrak zulası ve imahathanesi bulundu

Terör Örgütü’nün yönetim merkezi olarak da kullanılan Yürüyüş Dergisi binasında bulunan bir zulada, çeşitli kamu kurumlarına ait mühür, PVC makinesi, çok sayıda boş nüfus cüzdanı, sahte ehliyet, sahte kimlik ve sahte pasaport ele geçirildi. Örgüt üyelerinin kullandığı sahte evrakların burada hazırlandığı belirlendi. Yunanistan’da eğitim aldıktan sonra Başbakan Erdoğan’a suikast yapmak için 20 Mayıs 2010 günü yasadışı yollarla Edirne’ye giren ve Tekirdağ Çorlu’da yapılan operasyonda gözaltına alınan DHKP-C’lilerin üzerinden de sahte kimlikler çıkmıştı. Yakalanan sahte evrakların incelenmesinin devam ettiği belirtiliyor.

Evrakları yakamadılar

Kapılar kırılırken bir anda içerden duman gelmeye başladı ve etrafa yanık kağıt kokusu yayıldı. Banyoya girildiğinde özel bir kap içersinde çok sayıda evrak ve digital materyalin yakıldığı görüldü. Banyoda bulunan peteğe iki çakmağın iple bağlandığı ve evrak yakılacak kabın bu peteğin yanında olduğu tespit edildi. Bu düzeneğin evrak yakmak için hazırlandığı belirtildi. (Star)
 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,627 µs