En Sıcak Konular

Müslüman Alimler: ABD, Sudan'ı parçalıyor

31 Aralık 2010 09:26 tsi
Müslüman Alimler: ABD, Sudan'ı parçalıyor
Müslüman Alimler Birliği Sudan’ın bölünmesinin arkasındaki gücün ABD olduğunu belirtti. Sudan'daki oyunların bölge için büyük tehlike arzettiğini iddia eden birlik, Arap rejimlerini ve ABD'yi Sudan'daki durumun sorumlusu olarak görüyor.

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği, Sudan’ın bölünme tehlikesine karşı İslam dünyasının tüm güçleriyle bu tehlikeye karşı durmaları için çağrıda bulundu. Birliğin yayımladığı bildiride, önümüzdeki yakın aylarda İslam ümmetini bekleyen en büyük tehlikenin Sudan’ın bölünmesi olduğu belirtildi.

Açıklama, Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği mütevelli heyetinin üçüncü dönem ikinci toplantının sonuç bildirgesinde yapıldı. Toplantı ise 29–30 Ekim 2010 tarihinde Katar’ın başkenti Doha’da Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi’nin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda ayrıca İslamtoday kuruluşunun başında bulunan Dr. Selman el-Avde de bulundu.

Âlimler Birliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ayrılıkçı grupların dışarıdan aldıkları destek, ABD ve Arap devletleri yönetimlerinin Sudan hükümetine karşı uyguladıkları baskılar olmasaydı, olaylar bu kadar gelişmez ve ilerlemezdi.”

Ayrıca: Bölünme planı hayata geçer ve Sudan’ın güneyi ayrılıp bağımsız bir devlet haline gelirse başka bölgelerin ayrılmak istemeleri  Sudan’ı daha fazla bölünme ve ayrılmalara götürecektir. Bölünme planının sadece Sudanla sınırlı olmadığı asıl amacın ayrılma ve bölünmeyi bir veba gibi  komşu ülkelere de taşımak olduğu öne sürüldü.

Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği açıklamada: İçerde ve dışarıda birliği destekleyen tüm güçlere Sudan’ın birliğini ve toprak bütünlüğün korumak için güçlerini birleştirme çağrısında bulundu. Bu desteği dünyadaki tüm özgür düşünen insanlardan, İslam, Arap ve Afrika ülkelerinden bekledikleri kaydettiler. Bazı kesimlerin ortaya attıkları, Sudan’ın güneyinde kurulacak ülkenin Arap ve Müslümanlarla dostane ilişkiler içinde olacağı yanılgılarına da hiçbir zaman kapılmamak gerektiğini kaydeden Alimler,. bu sözlerin de, ayrılmayı ve bölünmeyi destekleyen ve savunan uluslararası güçleri kızdırmamak için söylendiğine dikkat çektiler..

Açıklamada ayrıca: “Bugünlerde Sudan’ın yüz yüze kaldığı tehlikenin arakasındaki güç Uluslararası Siyonizm’indir. Bu da, reddedip açıklığa kavuşturmak, acil ve etkili kararlar alınmasını gerektirir. Siyonizm’in planlarında, bölünmüş Sudan’ı daha fazla bölmek ayırdıkça ve böldükçe de İslam ve Arap kimliğini tamamen ortadan silmek hedeflenmektedir” denildi.

Âlimler Birliği, kuzey ve güneyde yaşayan Sudanlılara da şu çağrıda bulundu: Herkesin yararına olacağından birliği, barışı ve beraber yaşamayı koruyun. Özellikle güneyde yaşayan Sudanlılara şu çağrıda bulunuldu: Akıllarını hakem tayin etmeli ve ortak faydayı tercih etmeliler. Çünkü birlikten güç, ayrılıktan ise güçsüzlük doğar.




Bu haber 1,517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,103 µs