En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Ters düşülmemesi gereken lider'

31 Aralık 2010 08:26 tsi
Erdoğan: 'Ters düşülmemesi gereken lider' Gazeteci Mehmet Ali Birand: Orta Doğu ve İslam ülkeleri başta olmak üzere, Türkiye "Ne dediği dikkat edilen bir ülke", Başbakan Erdoğan da, "Ters düşülmemesi gereken liderlerden biri " olarak nitelenir oldu.

Amerikan TIME dergisinin bu yılki "Yılın Adamı" anketinde, okur oylarıyla Başbakan Erdoğan'ın ikinciliğe kadar yükselmesi hiçte boşuna değildir. Yakın tarihimizde ilk defa bir Türk Başbakanı, böyle bir uluslararası ankette tepelere çıkabiliyor.

Politikalarının bazılarını beğenmeyebilirsiniz, ancak Erdoğan'ın Türkiye'yi farklılaştırdığını, dünya kamuoyunda dikkatlerin üstüne çevrilmesini başardığını reddedemezsiniz.

Erdoğan, bu değişimi özellikle 2010 yılında ön plana çıkardı. İlk gününden itibaren, yıl boyunca gündemi elinde tuttu.

2010’un, uzun süre unutulmayacak en önemli gelişmelerinden bazıları şunlardı:
- Türk Silahlı Kuvvetleri için 2010, bir dönüm noktasının kesinleştirildiği yıldı. Ağustos Şura toplantısı ve Balyoz Davası, dönüm noktalarıydı. İlk defa, Silahlı Kuvvetler mensupları, olası bir darbe hazırlığında bulunmaktan sivil mahkemede yargılanmaya başlandı. Yıl süresince, TSK giderek geri plana çekildi, siyaset üstündeki etkinliğini kaybetti, sustu ve köşesine çekildi.
- Dünya'da mali-ekonomik kriz sürerken, özellikle de Avrupa'da Yunanistan ile başlayan Euro krizi yaygınlaşırken, Türkiye herkesi hayretler içinde bırakacak şekilde toparlandı. Yükselen ülkeler arasında en çok sözü edilen ve reytingi artan oldu. Başbakan "Bu kriz bizi teğet geçiyor" dediğinde alaya alınmıştı. Bu yıl Erdoğan, kendini alaya alanlarla alay etti.
- İsrail ve İran politikalarıyla, Türkiye uluslararası kamuoyunda dikkatleri çekti. Washington'da tepkiyle karşılandı, ancak Orta Doğu ve İslam ülkeleri başta olmak üzere, Türkiye "Ne dediği dikkat edilen bir ülke", Başbakan Erdoğan da, "Ters düşülmemesi gereken liderlerden biri " olarak nitelenir oldu.
- Erdoğan'a yöneltilen en yaygın eleştiri ise, demokrasi uygulamasındaki eksiklikler, Başbakan'ın giderek sertleştiği ve  eleştiriye tahammül edemediği idi. Türkiye'nin giderek muhafazakarlaştırıldığı da en çok eleştiri alan diğer bir alandı

Devamı için tıklayın.

Mehmet Ali Birand / Posta



Bu haber 1,419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs