En Sıcak Konular

Yaprak Dökümü'nde inanılmaz hata

30 Aralık 2010 15:20 tsi
''Yaprak Dökümü'' adlı dizinin final bölümündeki büyük hata sanal ortamda espri konusu oldu.

 ''Yaprak Dökümü'' adlı dizinin final bölümünde demiryolu olmayan Trabzon'a tren bileti alınması üzerine diziyi izleyen bazı vatandaşların sabah saatlerinden itibaren TCDD istasyonlarından Trabzon'a tren olup olmadığını sormaya başladığı bildirildi.

Yaklaşık 4.5 yıldır yayımlanan ''Yaprak Dökümü'' dizinin dün akşamki final bölümünde ''Şevket'' adlı karakterin tren garına gidip, ''İnternet üzerinden Trabzon'a 3 tam bir öğrenci bileti ayırtmıştım'' demesi ve aldığı biletlerle Trabzon'a gitmek üzere trene binmesi, sanal ortamda tartışma konusu oldu.

Bölüm ile ilgili ''www.trabzondanbak.com'' adlı internet sitesinde ''Hayırlara vesile olsun'' başlığıyla yayımlanan yorum haberde, Trabzon'da tren yolu bulunmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Dizinin finalinde Ali Rıza Bey'in ailesi, İstanbul'dan Trabzon'a trenle dönüyor. Oysa ne romanın orijinalinin yazıldığı dönemde ne de dizinin çekildiği günlerde Trabzon'da tren yolu hiç olmadı. Senaristlerin bu bariz hatası Trabzon için 'Hayırlara vesile olur' esprilerine neden oldu. Senaristlerin, senaryonun başlangıcında da Ali Rıza Bey ile ailesini Trabzon'dan İstanbul'a trenle getirdikleri anlaşıldı. Senaristlerin bu hatası Trabzon'a tren yolu olmadığını bilenler tarafından gülerek karşılandı.''

Bir başka haber sitesi ''www.trabzonunsesi.com'' ise ''Büyük hata gözlerden kaçmadı'' başlığında verdiği haberde, şunları belirtti:

''Yaprak Dökümü'nün final sahnesinde gözden kaçan bir hata dikkat çekti. Efsane dizi Yaprak Dökümü beklendiği gibi acıklı bir bölümle bitti. Dizinin son yıllarında artan duygusallık etkisini son bölümde de gösterdi. Özellikle, dizide Ali Rıza adlı baba karakterini canlandıran Halil Ergün'ün ölüm sahnesi izleyenleri göz yaşlarına boğdu. Dizide binbir türlü dram ve acı yaşayan Tekin Ailesi, bu son olayla yolun sonuna geldi. Ali Rıza Bey'in ölümüyle aile, Trabzon'a dönme kararı aldı. Ancak dizinin senaristleri tam da bu noktada ciddi bir hata yaptı. Final bölümünün sonlarına doğru aile, Haydarpaşa Garı'na geliyor ve trene binmek üzere İstanbul'da kalanlarla vedalaşıyordu. Vedalaşmadan önce Şevket, gişeye gitti ve 'Trabzon'a 2 tam 1 öğrenci' diyerek tren bileti aldı. Gişe memuru biletleri düzenleyip, Şevket'e verdi ve vaktinin az kaldığını trenin kalkmak üzere olduğunu belirtti. İşte hatada tam da buradaydı. Çünkü, Trabzon'a ne tren yolu var, ne de bir tren seferi.''

Diziyle ilgili ''www.haber61.net'' adlı haber sitesi ise ''Yaprak Dökümü dizisinde Trabzon'da tren hatası'' başlıklı haberde ''Yaprak Dökümü'' dizisinde, Trabzon ile ilgili çok ciddi bir hata yapıldığına yer verildi.

-TRABZON'A BİLET İSTEDİLER-

AA muhabirinin TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dizinin yayınlanmasının hemen ardından Ankara Garı'nı arayan 4, Haydarpaşa Garı'nı arayan 6 kişinin Trabzon'a tren bileti istediği belirtildi.

Tren garlarının göçün ve ayrılığın önemli simgelerinden olduğunu belirten TCDD yetkilileri, şunları belirtti:

''Son yıllarda demiryollarına yapılan yatırımlarla birlikte demiyroyu öncelikli sektör oldu. Yüksek hızlı tren projeleri yaygınlaşmaya başladı. Bu durum trenlere olan ilginin artmasına neden oldu.

Ayrıca, tren görsel açıdan çok etkili bir araç. İnsanlarda artık tren olgusu ciddi bir şekilde oluştu. Son yıllarda da trene karşı vatandaşların çok büyük ilgisi var.''

-''TRABZON-ERZİNAN DEMİRYOLU PLATFORMU'' DURUMDAN MEMNUN-

Öte yandan, Trabzon-Erzinan Demiryolu Platformu üyelerinin dizinin senaryosundaki bu hatadan memnun olduğu öğrenildi.

Platform üyesi Ahmet Sarı, olayın Trabzon'un büyüklüğünün göstergesi olduğunu ifade ederek, ''Trabzon büyükşehir olmamasına rağmen herkes ilimizi büyükşehir olarak biliyor. Dizide güzel bir hata yapıldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda ilimize tren yolu gelir'' dedi.

Platform üyelerinden Muzaffer Ermiş ise Trabzon'un dünyayla entegrasyonun sağlanması için tren yolunun ''olmazsa olmaz'' olduğunu ifade ederek, ''Dizi bizim gerçekleştirmeyi planladığımız bu olguyu senaryo olarak hayata geçirdi. Belkide dizinin senaristlerine biri ilham verdi. Umarım bu demiryolu yapılır. Dizide böyle bir sahnenin yer alması bizi memnun etti. Bunun gerçekleşmesi en büyük hayalimiz. Bunun için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız'' diye konuştu.

 



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,769 µs