En Sıcak Konular

Hayrünnisa Gül tazminat kazandı

30 Aralık 2010 14:07 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Posta Gazetesi'nden manevi tazminat kazandı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Posta gazetesinde yayımlanan bir haberde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle açtığı davada, Doğan Gazetecilik A.Ş. ve Aydın Doğan'dan 5 bin TL manevi tazminat kazandı.

Yargıtay'ın, mahkemenin daha önce verdiği kararı bozmasının ardından, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın karar duruşmasına, davacı Hayrünnisa Gül'ün avukatı Ömer Küçüközcan ile davalılar avukatı Tamer Sağcan katıldı. Yargıç İsmail Demirtaş, davacı avukatı Küçüközcan'ın, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt ile ilgili davadan feragat ettiğini bildirdiğini söyledi. Avukat Küçüközcan, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Avukat Sağcan ise davanın reddini istedi.

Yargıç Demirtaş, davanın, davalılar Doğan Gazetecilik A.Ş. ve Aydın Doğan yönünden kısmen kabul edildiğini belirterek, davalıların, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Demirtaş, davanın, Hasan Çakkalkurt yönünden ise davacının feragat talebi uyarınca reddini kararlaştırdı.

Dava dilekçesinde, Posta gazetesinde, 23 Mayıs 2008 tarihinde, Hayrünnisa Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın fotoğrafları yayımlanarak, "İpleri Koparan Konuşma" başlığı altında, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen "gerçek dışı" bir konuşmaya yer verildiği kaydedilmişti.

Dilekçede, söz konusu haberle Hayrünnisa Gül'ün "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" ileri sürülerek, Doğan Gazetecilik A.Ş, Aydın Doğan ve gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt'tan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat talep edilmişti. Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan davayı reddetmiş, Yargıtay ise mahkemenin bu kararını bozmuştu.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,124 µs