En Sıcak Konular

ABD hesabına kimler casusluk yaptı?

30 Aralık 2010 12:46 tsi
ABD hesabına kimler casusluk yaptı?

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, çeşitli ülkelerde resmi görevlerde bulundukları sırada ABD hesabına casusluk yapan kişilerin isimlerini açıklayacağını söyledi.

Katar'da yayın yapan El Cezire televizyon kanalının "Bile Hudut" (Sınırsız) programına katılan Assange, kendi ülkelerinde resmi görevlerde bulunan bazı kişilerin, ülkeleri hakkında ABD'ye bilgi vererek casusluk yapmalarını "hainlik" olarak nitelendirdi.

Assange, casusların tüm dünyada bulunduğunu belirterek, bu kişilerin günlük olarak ülkeleri hakkında ABD'ye bilgi aktardıklarını öne sürdü.

Assange, Arap ülkelerinde önemli görevlerde bulunan birçok kişinin ABD Büyükelçiliği veya konsolosluğuyla bağlantıya geçerek, ülkeleri hakkında bilgi verdiklerini iddia ederek, "Bu kişiler ABD'ye bilgi vererek ülkelerine ihanet etti" dedi.

Ortadoğu ülkelerindeki para akışı, askeri yapılanma ile Körfezbölgesindeki terörle mücadele ve petrol yataklarıyla ilgili ellerinde belgeler olduğunu ve zamanı geldiğinde bunları açıklayabileceklerini belirten Assange, "Wikileaks belgelerinde bahsi geçen casusların, öldürülmeyeceğinden emin oldukları zaman adlarını açıklayacaklarını" sözlerine ekledi.

İsrail-Wikileaks ilişkisi

İsraille bağlantılarının sorulması üzerine de Assange, Wikileaks'in İsrail istihbarat örgütü MOSSAD ile doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ilişkisinin olmadığını kaydetti.

MOSSAD dahil birçok ülkenin istihbarat servisinin kendilerini izlediğini anlatan Assange, İsrail'le ilgili ellerinde çok fazla belge olduğunu, bu belgelerin şu ana kadar sadece yüzde bir veya ikisini açıkladıklarını, zamanı geldiğinde tüm belgeleri yayımlayacaklarını söyledi.

cnnturk



Bu haber 1,008 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,406 µs