En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalacak

30 Aralık 2010 09:39 tsi
Sıcaklıklar, Türkiye'nin iç kesimlerinde 6 ila 10, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurt yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerimizde sis görülecek.

Sıcaklıklar, Türkiye'nin iç kesimlerinde 6 ila 10, doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), doğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında ilk saatlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI-

Yağışların, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Sinop, Kastamonu, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, başta denizciler olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Doğu kesimlerde, sabah ve gece saatlerinde sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, Trakya ile iç ve doğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası hafif yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar, ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 8

ANKARA: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor 3

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 11

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 17

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor 10

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek 4

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 9

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, ilk saatlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, İç Ege akşam saatlerine kadar yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, sabah saatlerinde Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, ilk saatlerde Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla bölge genelinde kar şeklinde olacak. Yağışların Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda sis görülecek.
 
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güney ve batısı ile zamanla bölge geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer sis görülecek.

ajanslar




Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs