En Sıcak Konular

Putin kabinede bakanları fırçaladı

29 Aralık 2010 17:11 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 400 binin üzerinde vatandaşın elektriksiz kalması, Moskova Domodedova ve Şeremetyevo havalimanlarında durumun normalleşememesi nedeni ile kabinede bakanları fırçaladı.

Bakanlardan yıl başı tatiline çıkmamalarını isteyen Putin, "Özel izin verilene kadar tatil yok. Bölgeler kötü hava koşulları nedeni ile zor şartlar altında bulunuyor... Bunu ciddiye almanızı istiyorum" dedi.

Domodedova havalimanında pazar günü yaşanan donma ve 30 saatten fazla elektriklerin kesilmesi ile ilgili konuları değerlendiren Putin, "İnsanlarla nasıl çalışıyorsunuz? Domodedova havalimanının elektriği kesildi. 8 binden fazla yolcu mahsur kaldı. Ancak yolcular hala havalimanına gitmeye devam etti. Uyarılar nerede? Hiç bir yerde... Bunun nasıl bir iş olduğunu merak ediyorum. Uçuşların imkansız olduğu ile ilgili yolcuların uyarılması gerekmez miydi?" eleştirisi getirdi.

Don nedeni ile havayolunda ulaşım durma noktasına gelirken, şehrin iki büyük havalimanında 300'e yakın uçuş iptal edildi. On binlerce yolcu için yıl başı tatili kabusa dönüşürken, şehir merkezinden yardım kuruluşları aç ve susuz kalan yolculara destek sağlamaya çalışıyor. Resmi rakamlara göre 20 binden fazla yolcu yaşanan kaostan etkilendi.

"Herkes işinin başında olsun. Özel bir emre kadar tatil yok" tepkisini dile getiren Putin, 85 bölge valisi ve yöneticilerinin de bu kapsamda olduğunu söyledi. Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot da 200'den fazla seferi iptal etti. Şirket iptal ve geciken seferler için yolculara tazminat ödemeye hazırlanıyor.
 

 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs