En Sıcak Konular

Mustafa Akaydın'a yalanlama geldi

29 Aralık 2010 15:12 tsi
Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı yalanladı.

Antalya Valiliği, kentte Ekim ayından bu yana etkili olan hava kirliliğinin nedenini ‘bedava kömüre’ bağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı yalanladı. Valilik, Antalya’da bu yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yakacak yardımı altında kömür dağıtılmadığını açıkladı. Valilik, piyasada satılan kömürlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından etkin şekilde denetlenmesi halinde kirliliğin önemli ölçüde azalacağını duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun 22 Aralık günü açıkladığı hava kalitesi sıralamasında Antalya en yüksek kükürtdioksit ortalamasına sahip iller sıralamasında Tekirdağ ve Hakkari’nin ardından üçüncü sırada yer aldı. Ekim 2010’da il ve ilçe merkezlerinde yapılan ölçümlerden elde edilen verilere göre Antalya’da bir metreküp havada 42 mikrogram kükürtdioksit tespit edildi.

TÜİK’in ortaya koyduğu verilerin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Hava kirliliğinde belediyenin hiçbir suçu yok. Kirliliğin ana nedeni bedava dağıtılan kömürlerdir. Kalitesiz kömür dağıtılıyor.” açıklamasında bulundu.

Mustafa Akaydın’ın bu sözleri üzerine Antalya Valiliği’nden bugün yazılı bir açıklama yapıldı. Akaydın’ın, hava kirliliğinin nedenini ‘bedava kömüre’ bağlayan ifadelerinin bazı yerel gazetelerde yer aldığı hatırlatılan valilik açıklamasında, “İlimiz Aksu, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı ilçelerinde, 2010-2011 kış sezonu için bugüne kadar fakir vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yakacak yardımı olarak hiçbir şekilde kömür dağıtımı yapılmamıştır.” ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca şu görüş yer aldı: “Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, serbest piyasada satışı yapılan yakacak kömür ve kullanılan yakıtların etkin olarak denetimlerinin yapılması halinde hava kirliliği önemli ölçüde azaltılabilecektir.”

CİHAN
 
 



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs