En Sıcak Konular

Kansere karşı en etkili savaşçı

29 Aralık 2010 10:02 tsi
Kansere karşı en etkili savaşçı
Kansere karşı bol bol tüketin...

Kışın daha çok tüketilen kuru incirin, zengin antioksidan içeriği ile kansere karşı koruduğu, kabızlık ve bağırsak tembelliğine karşı en etkili ve en doğal çözüm olduğu belirtiyor.

İlaç niyetine kuru incir


California İncir Danışma Kurulu tarafından yapılan araştırmada kuru incirin "adeta doğadaki en mükemmel" meyve olduğu ifade edildi.
 
 
Bugün iPhone uygulaması ile tüm gelişmelerden anında haberdar olun! Daha çok kuru gıdaların tüketildiği kış mevsiminde insanlarda en sık rastlanan şikayetler arasında yer alan kabızlık ve barsak tembelliğine karşı en etkili ve en doğal çözümün kuru incir tüketim olduğu belirtildi.

Kuru incir sektöründe söz sahibi olan Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri incirin faydaları ile ilgili yapılan araştırmaları derledi. Firmanın Genel Müdürü Melih Akça, Avrupa'da doktor tavsiyesi ile incir tüketimi olduğunu, ancak yılın yaklaşık 6 ayı kuru gıda tüketmek zorunda kalan ülkemizin Doğu illerinde incirin bu özelliğinin bilinmediğini belirtti.


California İncir Danışma Kurulu tarafından yapılan araştırmalara göre incirden "Adeta doğanın en mükemmel meyvesi" olarak bahsedildiğini belirten Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri Genel Müdürü Melih Akça, "California İncir Danışma Kurulu'na (California Fig Advisory Board) göre, meyvelerde ve sebzelerde bulunan antioksidanların insanları birçok hastalıktan koruduğuna inanılmaktadır. Antioksidanlar, vücudumuzdaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan veya dışardan alınan zararlı maddeleri (serbest radikalleri) etkisiz hale getirirler ve hücrenin tahrip edilmesini engellemiş olurlar. Scranton Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmada, kuru incirin, antioksidan bakımından zengin fenol bileşimine diğer meyvelere göre çok daha fazla sahip olduğu belirlenmiştir. Fenol, mikroorganizmaları öldürücü -antiseptik- bir madde olarak kullanılmaktadır. Scranton Üniversitesi'nde yapılan değerlendirmelere göre, İncirdeki fenol miktarı, diğer meyvelerle kıyaslandığında çok daha fazladır. Yapılan araştırmalar sonucu incir, insanoğlunun bildiği en eski meyvelerden biri olmasına rağmen, gıda üreticileri tarafından yeniden keşfedilmektedir. Çünkü besin değerinin yüksek olması, sağlık için faydaları, bu meyveye ayrı bir önem kazandırmaktadır" dedi.


KIŞIN İLAÇ NİYETİNE YENİLEBİLİR
Özellikle kış mevsiminde beslenmeden kaynaklı kabızlık sorununun ciddi orada arttığı ülkemizde bu sorunun incir tüketimi ile çözülebileceğinin bilim camiasınca kanıtlandığını ifade eden Akça, "İncir herhangi bir meyve ya da sebzeye göre en yüksek lif içeriğine sahiptir. Sadece 1 adet kuru incir 2 gram lif sağlamaktadır ki bu tavsiye edilen günlük ihtiyacın yüzde 20'si'dir. Son 10-15 yılda yapılan araştırmalar, bitkisel gıdalarda bulunan liflerin sindirim sisteminin düzgün olarak çalışması açısından çok önemli olduklarını ortaya koymuştur. Besin olarak alınan lifin sindirime yardımcı olduğu ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmada etkili olduğu bilinmektedir. Beslenme uzmanları lif alımını artırmanın ideal bir yolu olarak, lif açısından zengin olan incir tüketimini tavsiye etmektedirler" diyerek özellikle kış mevsiminde kabızlık sorunu yaşayanların kuru incirle rahatlayabileceğini ifade etti.

 



Bu haber 957 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,465 µs