En Sıcak Konular

Mossad'a çifte darbe

29 Aralık 2010 09:48 tsi
Mossad'a çifte darbe Ortadoğu'da, Türkiye’nin merkez üssü, İsrail gizli servisi Mossad’ın da başrolde olduğu casuslar savaşı yaşanıyor.

İran dün Türkiye üzerinden Mossad ajanlarına elde ettiği bilgileri veren İranlı işadamı Ali Ekber Siadat’ı idam etti. Çantasında İran’ın füze sistemleri ve askeri tesisleriye ilgili belgelerle yakalanan Siadat, 2005’te Mossad adına çalışmaya başladığını, işe başlarken 60 bin dolar, getirdiği her bilgi için ise, parça başı 7 bin dolar aldığını itiraf etti.
2008’de karısıyla birlikte İran’dan kaçarken yakalanan Siadat, Türkiye başta olmak üzere Tayland ve Hollanda’da ajanlar ile otellerde buluştuğunu, Ortadoğu ülkelerindeki İsrail Büyükelçilikleri’ne de sürekli gittiğini anlattı. İran’ın ünlü Evin hapishanesinde asılan Siadat’ın, İran’ın füze sistemleri, savaş uçakları, askeri tesisleri ve siyasi gelişmelerle ilgili bilgi ve belge topladığı belirtildi.

Mısır’ın derdi Nil Nehri
Mısır ile İsrail arasında da casusluk krizi de giderek tırmanıyor. Mısır geçen hafta 10 Mısırlı işadamını, Mossad adına casusluk yaparak ülke içinde sansasyonel bombalı eylemler planlamaktan tutukladı. Mısırlı işadamına göre Mossad, 2008’de Akdeniz’de denizaltından geçen kabloları sabote ederek Mısır’ın internet ağını çökertti. Ancak İsrail medyası, casus krizinin gerçek nedeninin Sudan krizi olduğunu yazdı. Haberlere göre, Rusya Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Mikhail Margelov, İsrailli yetkililer ve Sudan’ın petrol zengini güneyin bölgesinde ayrılıkçı Hıristiyan milislerle gizli bir toplantı yaptı. İsrail, Rusya aracılığı ile Sudan’dan bağımsızlık için mücadele eden Hıristiyan gerillaları silahlandırıyordu. Mısır Başkanı Hüsnü Mübarek, Libya lideri Muammer Kaddafi ile Kasım’da Sudan’a giderek Başkan Ömer El Beşir ile görüştü. Mısır Sudan’ın parçalanması halinde Nil sularının yüzde 85’ini kullanma hakkını kaybedeceğinden korkuyor.

Hürriyet



Bu haber 983 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs