En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları azalacak

29 Aralık 2010 09:18 tsi
Hava sıcaklığında, Ege, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derecelik düşüşler olacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Isparta, Burdur, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeybatı çevreleri yağışlı geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışların; bu akşam ilk saatlerde İzmir, Muğla, Aydın, İstanbul, Balıkesir çevreleri ile gece ilerleyen saatlerden itibaren Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Bolu, Bartın, Düzce, Sakarya, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar akşam ilk saatlerde Trakya'da ve gece saatlerinde Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya ve Bolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında, Ege, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derecelik düşüşler olacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), diğer yerlerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI-

Yağışların; bu akşam ilk saatlerde İzmir, Muğla, Aydın, İstanbul, Balıkesir çevreleri ile gece ilerleyen saatlerden itibaren Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Bolu, Bartın, Düzce, Sakarya, Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden, başta denizciler olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde sis beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, Türkiye'nin doğu kesimlerinde bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (4/7)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra kuzeybatı kesimleri yağmurlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba)sabah saatlerinde yer yer sisli. (2/10)

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam ilk saatlerde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (9/11)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (11/18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu (8/12)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-11/4)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (-2/13)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar ilk saatlerde Trakya'da, gece saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Sakarya'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların bu akşam saatlerinde İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu akşam ilk saatlerde İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, batısı çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur çevreleri yağmurlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı kesimleri yağmurlu geçecek. Bölge genelinde bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer hafif sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevrelerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli olacak. Yağışların Bolu çevresinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Batı kesimlerinden başlamak üzere kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis ile birlikte Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer hafif sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ajanslar



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs