En Sıcak Konular

Türkiye'ye karşı şer ittifakı

29 Aralık 2010 08:37 tsi
Türkiye'ye karşı şer ittifakı

Kıbrıs Rum Yönetimi ile İsrail, Türkiye'ye karşı ittifaklarını genişletme kararı aldı.

‘Türkiye’ye karşı güçlü müşterekler’ arayan Rum Yönetimi ve İsrail ikinci bir anlaşma peşinde koşuyor.
 
Kıbrıs Rum Yönetimi ile İsrail, Türkiye'ye karşı ittifaklarını genişletme kararı aldı. İsrail Rum Yönetimi vasıtası ile Doğu Akdeniz'de yeni nüfuz alanı oluşturmaya çalışırken Rumlar ise egemenlik haklarını genişletmeye çalışıyor. Bu amaçla iki taraf da "Münhasır Ekonomik Bölge'' (MEB) sınırlarının belirlenmesi anlaşmasından sonra yakında, "hava-deniz arama kurtarma'' konularında da işbirliği anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyor.

FIR hattı tescili

Rum gazeteleri, "MEB sonrasında FIR'ın tescili'' başlığıyla duyurduğu haberinde, İsrail ile hava-deniz arama kurtarma anlaşmasının Rumlar'ın, "arama ve kurtarma konularındaki sorumluluk bölgesi ile FIR bölgesinin örtüştüğünü'' tescil edeceğini ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "kısa süre öncesine kadar kullanmakta zafiyet gösterdiği bir egemenlik hakkını kullanmasını kolaylaştırdığını'' savundu.

Türk itirazları bitecek!

Gazeteler, "MEB sınırlarının belirlenmesi, Güney Kıbrıs ve İsrail'in MEB içerisinde deniz dibindeki yatakların kullanımını kolaylaştırıyorsa, arama ve kurtarma konularında anlaşma da Doğu Akdeniz'deki uluslararası arama ve kurtarma operasyonlarında Güney Kıbrıs varlığını tesis ediyor" değerlendirmesi yaptı. Rumlar'ın arama ve kurtarma bölgesinin Lefkoşa FIR bölgesi ile örtüştüğünü belirten gazeteler, "FIR ve arama kurtarma bölgesinin örtüşmesi kolay bir hikaye değildi. Güney Kıbrıs aynı şeyi 1997 Akdeniz'de Arama ve Kurtarma Planı ile ilgili Valencia Konferansı'nda da yapmıştı ancak bu tezi Türkiye tarafından kabul edilmemişti. Böylece Güney Kıbrıs-İsrail arama kurtarma anlaşması Lefkoşa'nın sorumluluk bölgesine yönelik Türk itirazlarını etkisiz hale getiriyor" yorumunu yaptı.

Rumlar'a Türk hacker saldırısı

Türk hackerların, Rumlar'ın kullandığı yaklaşık 100 kadar internet sitesine saldırdığı iddia edildi. Rum Polisi Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, birçok Rum internet sitesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Hack'lenen internet sitelerine Kıbrıs adasının tamamının üzerine Türkiye bayrağının bulunduğu bir resim ile Pınar Karşıyaka basketbol takımının ambleminin yerleştirildiğini ve üç dilde "Sporda teröre hayır" sloganı yazıldığı belirtildi.

Siteler telaşlı

Alithia gazetesi, 3 Türk Hackerların İstilası, Şirketlerin ve Örgütlerin Sistemlerini Bloke Ediyorlar" başlıkları altında verdiği haberinde, polisin son 24 saattir alarm verdiğini ve Türk hackerların Rum örgütlerin ve şirketlerin internet sitelerine yaptıkları müdahaleleri göğüslemek için mücadele gösterdiğini yazdı. Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunotos ise, konuyla ilgilendiklerini söyledi.

bugün



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,472 µs