En Sıcak Konular

Nokta Dergisi yayın yönetmenine 6 yıl hapis istemi

0 0 0000 00:00 tsi
Nokta Dergisi yayın yönetmenine 6 yıl hapis istemi Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı

Kapandığı açıklanan Nokta Dergisine bir 'darbe' de yargıdan geldi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, 'Darbe günlükleri' haberi nedeniyle Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı.

"Andıç" ve "Darbe Günlükleri" haberleriyle gündemi sarsan ve şu saatlerde kapandığı açıklanan Nokta Dergisi ile ilgili iddianamede tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Remzi Yaşar tarafından hazırlanan iddianamede haberi yayınlayan Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş hakkında "iftira" ve "hakaret " iddiasıyla 6 yıl 8 ay'a kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. Savcı, Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüklerin yayınlanmasıyla Örnek'e basın yoluyla alenen hakaret ve iftira suçlarını işlediğini iddia edilen iddianamede, Görmüş'ün 'hakaret'ten 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar, iftira suçundan da 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istedi.

Emekli Jandarma Genel Komutanı Özden Örnek, ait olduğu iddia edilen günlükleri yayınlayan Nokta Dergisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın 10 Nisan'da başlattığı soruşturma çerçevesinde ifade veren Alper Görmüş, Basın Kanunu'nun 12'nci maddesi çerçevesinde elindeki belgeleri vermeyeceğini ve haber kaynağını da açıklamayacağını beyan etmişti. Nokta Dergisi'nde yayınlanan haberde komutanların AK Parti'ye karşı 2 darbe planladıkları ve darbe girişimlerini Jandarma Eski Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'un desteklediği iddia edilmişti.

Derginin haberi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaptığı açıklama da gündeme gelmiş ve Büyükanıt dergiyi hedef göstermişti. Açıklamanın hemen akabinde 13 Nisan'da çok sayıda polis, mali şubeye bağlı ekipler, savcı eşliğinde dergide ayrıntılı arama yapmış ve dergideki bilgisayarlara el konmuştu.

Baskın sonrasında açıklama yapan Görmüş ise savcının dergide ki tüm belgelere el konulması talimatını verdiğini ifade etmişti. Görmüş, "Yayınlamadığımız belgeler de vardı. Bu belgeler Genelkurmay'ın işbirliği yapmak istediği STK'ların listesini içeriyordu. Baskın sırasında bize okunan arama kararının çok geniş kapsamlı olduğunu gördük. Mahkeme kararı olduğu için savcının kendisine belgeyi verdik. Günlük konusuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında verdiğim ifadede savcıya günlükle ilgili belgeleri veremeyeceğimizi söylemiştim. Tüm belgeler dâhil günlükleri de aldılar" diye açıklama da bulunmuştu. Baskının ardından da Nokta Dergisinin Sahibi Ayhan Durgun derginin yayınlarının durdurulmasına karar verdi.



Bu haber 245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs