En Sıcak Konular

Atalay'dan Bahçeli'nin istifa çağrısına ret

28 Aralık 2010 17:53 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mobese sisteminin resmi açılışı için geldiği Bursa'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin istifa çağrılarına yanıt verdi. Atalay, “Muhalefet sık sık istifa ister. Bu tür ş

Ankara’dan özel bir uçakla Yenişehir Havaalanı’na gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret ettiler. Valilikte polis tören mangasını selamlayan Atalay, şeref defterini imzaladı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında yaptığı istifa çağrısıyla ilgili soru üzerine, “Muhalefet sık sık istifa ister. Bu tür şeylerin kararını vatandaş verir. Biz istifa etmeyiz. Yakında seçim var bunları o zaman göreceğiz” dedi. Bu tür konulara, gündemlere polemikçi olarak yaklaşmak istemediğini kaydeden Atalay şöyle devam etti:
“İstanbul’daki öğrenci olaylarını analiz ederken gördüğüm şeyi aktardım. Öğrenci de bizim, polis de bizim. Öğrencilerimiz görüşlerini ifade edebilir. Zeminler vardır. İstanbul’daki o olayda da altı gruptan dördü bildiri okuyup gitmiştir. Ancak iki grup rektörlerle yapılan toplantı alanına girmek istemişlerdir. Bayrakları sopalarıyla girmek istemişlerdir. Polisle aralarında böyle bir şey yaşanmamasını isterdik. Polisin görevi, huzuru güveni sağlamaktır. Polis bazı konulara müdahale etmezse polisi suçlarız. Türkiye’de hiçbirimiz arzu etmeyiz ki polis ve vatandaşlar karşı karşıya gelsin. Polisin vatandaşa tutumu son 10 yıldır çok önemli ve olumlu şekilde değişti. Elbette ki polisin içinde de - 220 bin kişinin oluşturduğu bir teşkilattan bahsediyoruz- yanlış yapan olursa haksız yere vatandaşa kötü tutumu olursa o polisi teşkilatımız içinden ayıklarız.”

ANKARA'DAKİ KOŞU TARTIŞMASI
Bakan Atalay, “Garnizon Koşusu’na güzergah tahsis edilmemesi konusunda bilginiz var mıydı? Konuyla ilgili Ankara Valiliği hakkında soruşturma başlatacak mısınız?” soruya karşılık, “İllerde törenlerin nasıl yapılacağını, nerelerde yapılacağını, hangi güzergahların kullanılacağını valililik denetler tabii ki. Her ildeki törenlerden benim haberim olmuyor. Bu olayla ilgili de bizim bilgimiz yok. Ankara Valimize sorduk. Bu etkinlikle ilgili bir ay önce karar verilmiş. Hangi güzergah ve nerede olacağı şeklinde karar verilmiş. Ankara Valiliği ile ilgili bir konudur. Bu tür konuları neden gereksiz yere gündemde tutmaya çalışırlar hayret ediyorum” dedi.

TEHDİTLERLE SİYASET YAPMIYORUZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamayla ilgili istifa çağrısını da değerlendiren Bakan Atalay şöyle devam etti:
“Şanlıurfa’da genel bir değerlendirmede bulunmuştum. Bu tür zor konularda bütün ülkede iktidar ve muhalefetin yardımlaşması iç içe olur. Ancak terörle ilgili bu konuyu siyasi partilerin günlük siyasetin içinde kullanmaları bu soruna çözüm sağlamaz. Ben de bu konuda MHP’nin bundan beslendiğini söyledim. Ama bunu ilk kez ben söylemedim. Türkiye huzura kavuştuğunda MHP ve BDP’nin gücü bu kadar olmayacak. Türkiye’de bunlar ilk kez söylenmiyor. Türkiye’de büyük bir proje yürütülüyor. Kronikleşmiş sorunu birlikte çözelim diyoruz. Bütünlük sağlansın diye yapıyoruz. Muhalefet sık sık istifa ister, biz istifa etmeyiz. Bunun kararını vatandaş verir. Yakında seçim var. Bunları o zaman göreceğiz. Siyasetin içinde tehditlerle hakaretlerle cevaplar vermek uygun değildir. Herkes düşüncesini ifade edebilir. Ancak biz tehditlerle ve hakaretlerle siyaset yapmıyoruz.”



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs