En Sıcak Konular

Binali Yıldırım: Hepsi olacak

28 Aralık 2010 17:02 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceklerini belirterek, ''Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak'' dedi.
 

Yıldırım, İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının hizmete açtı. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 170 yıllık tarihe sahip PTT'nin modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük hizmetleri olduğunu anımsattı.

Teknolojide yaşanan gelişmelerin, zaman içinde PTT'nin önemini azalttığını ifade eden Yıldırım, böyle olunca PTT'nin kendine bankacılık, lojistik, kargo gibi yeni işler bulduğunu söyledi.

PTT'nin, artık devletin sırtına yük olmaktan çıkıp Hazine'ye katkı sağlar hale geldiğini de belirten Yıldırım, ayrıca PTT'nin insanların imdadına yetişen güzide bir kuruma dönüştüğünü de ifade etti.

Bakan Yıldırım, 2002 krizinden sonra 900'den fazla yerleşim yerinde bankaların kapandığını, buralarda yaşayanların emekli maaşlarını bile yaşadıkları yerde alamaz duruma geldiğini kaydederek, halen bin 357 yerleşim yerinde sadece PTT Bank'ın bulunduğunu ve insanların emekli maaşlarını buradan aldıklarını belirtti.

İstanbul'un ulaşımı için yapılanları ve yapılacakları da anlatan Yıldırım, ulaşımın İstanbul'un birinci sorunu olduğunu, ''3. köprü olmasın'' tartışmalarını da yersiz bulduğunu söyledi.

''Marmaray da olacak, tüp geçit de olacak, 3. köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz'' diyen Yıldırım, mevcut köprülerin kapasitelerinin üstünde çalıştığını ve yıprandığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Yıldırım ve beraberindekiler, İstanbul Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasını hizmete açtı.

Törene PTT Genel Müdürü Osman Tural, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da katıldı.

-SORULARI YANITLADI-

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, açılışın ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.

Yatırımlar ve bu yatırımlardaki özel sektör payına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığınca 2003-2010 yılları arasında 92 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve bunun 15 milyar liralık bölümünün yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirildiğini söyledi.

Yap-işlet-devret modelini en fazla uygulayan bakanlığın, Ulaştırma Bakanlığı olduğunu da dile getiren Yıldırım, bu modeli, havaalanı projelerinden, yol projelerine, marinalara kadar kullandıklarını anlattı.

''2023 hedefimizde de yap-işlet-devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırdık'' diye konuşan Yıldırım, 3. köprü ve kuzey Marmara otoyol projesinin de yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ifade etti.

Yıldırım, ''2023 yılına kadar yapılacak toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı 200 milyar dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirmeyi istiyoruz'' dedi.

İstanbul'un Avrupa yakasına yeni bir havalimanı yapılmasına ilişkin projenin de bulunduğunu anlatan Yıldırım, ''Avrupa yakasına yeni bir havaalanı yapılması gerekiyor. Yer bulma çalışmaları devam ediyor'' diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'a 3. havaalanının yapılacağı yerin lokasyon olarak belirlendiğini de kaydetti.
 

 



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,000 µs