En Sıcak Konular

Konut sayısı nüfusu geçti!

28 Aralık 2010 16:26 tsi
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı 3 bin 700 nüfuslu Gümüşlük beldesinde, 10 bin 100 konutun bulunduğu bildirildi.

Her yıl sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Bodrum'un Gümüşlük beldesi, son yıllarda özellikle yüksek kesimlere inşa edilen konutlarla dikkat çekiyor. Kardak kayalıklarına yakınlığıyla da gündeme gelen beldede yaz aylarında hareketli günler yaşanırken, kışın ise adeta sessizliğe bürünüyor.

Beldeyi her mevsim ziyaret edenler Gümüşlük sahilindeki restoran ve kafelerde zaman geçirirken, kimileri ise yürüme mesafesindeki Tavşan Adası'nı geziyor.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin turizm bölgesinde bulunduğunu ve ağırlıklı olarak tatil amaçlı konutların yer aldığını söyledi. Gümüşlük'te sürekli ikamet edenlerin sayısının yaklaşık 3 bin 700 olduğunu belirten Tire, ''Ancak yazın nüfusumuzun 20 binin üzerine çıktığı günler de oluyor. Beldemizdeki konut sayısı 10 bin 100 civarında. Kışın bu konutlardan sadece bin 300'ünde oturan var'' dedi.

Yaz mevsiminde çok sayıda kişinin beldeye tatilin geçirmek için geldiğini anlatan Tire, şöyle konuştu:

''Kullanılmayan konutları zaman içerisinde ev pansiyonculuğu ile turizme kazandırmak istiyoruz. Bunu yaptığımız takdirde bölge insanı da ekonomik kazanç sağlayacaktır. Ayrıca bölgemizde yabancıların satın aldığı yaklaşık 400 konut var. Fırsat buldukça alıp satanlar da var. Gümüşlük'ün henüz doğası bozulmamış. Arkeolojik sit bölgesi olmasından dolayı fazla yapılaşma olmamış. Yeşilin korunmuş olmasından dolayı çok fazla tercih ediliyor. Şu anda Aralık ayındayız ve dışarı çıktığımızda yazdan kalma bir havası var. İkliminin müsait olması da tercih için başka bir etken.''

-GÜMÜŞLÜK TEPELERİNE İNŞA EDİLEN KONUTLAR-

Gümüş Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taşkın Atılgan ise son yıllarda Gümüşlük'te yapılaşmanın düzensiz bir şekilde arttığını iddia etti.

Beldenin çevresindeki yüksek tepelerin konutlarla kaplandığını belirten Atılgan, ''5 yıl önce tepeler bomboştu. Şimdi ise konutlarla doldu. Ancak bu konutların büyük bölümü inşaat firmaları ve müteahhitlerin elinde kaldı. Çok ucuz fiyatlara verilmesine rağmen kimse almıyor. Bina kaliteleri de oldukça kötü'' dedi.

Tepelere yapılan konutların büyük bölümünde su sorunu yaşandığını anlatan Atılgan, şöyle konuştu:

''Bu bölgelerde su ve kanalizasyon sorunu yaşanıyor. Tankerlerle yüksek fiyatlara su taşınıyor. Bazı yerlerde kaçak olarak su kuyuları açılmış. Bu kuyuların bazılarından da su çıkmadı. Belediyeler alt yapı sorunlarını tamamen çözmeden yapılaşmaya izin verilmemeli. Beldede ev pansiyonculuğu yapılmalı ama önce kalite yükseltilmeli.

Avrupa ülkeleri ev pansiyonculuğundan yüksek miktarda para kazanıyor. Ama bu işi kaliteli şekilde yapıyorlar. Ülkelerine giden misafirlere doğa ve tarihin içinde, alt yapı sorunu çözülmüş bölgelerde hizmet veriyorlar. Gümüşlük doğası ve iklimi ile güzel bir tatil beldesi. Ancak bu bölgenin mutlaka korunması lazım. Yüksek miktarda yapılaşma yerine önce alt yapı sorunu çözülmeli ve kalite artırılmalı.''
 

 



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,835 µs