En Sıcak Konular

Vural: "İnşallah sahalarda ölürüm"

28 Aralık 2010 14:09 tsi
Kasımpaşa ile yollarını ayıran Yılmaz Vural deli gibi çalışan bir hoca olduğunu ve sahalarda ölmek istediğini söyledi.

 Kasımpaşa'daki görevinden ayrılan teknik direktör Yılmaz Vural, ''Tabiri yerindeyse deli gibi çalışan bir antrenörüm. Ancak takıma verebildiğim katkının, sunulan imkanlarla da orantılı olması gerekir'' dedi.

Lacivert-beyazlı ekipte 2009-2010 sezonunun 4. haftasından sonra başlayan görevi, yaklaşık 16 aylık bir sürenin ardından sona eren Vural, Kasımpaşa teknik direktörlüğünde yaşadığı süreci AA muhabirine değerlendirip, futbolculara tavsiyelerde bulundu.

Kasımpaşa'da geçen sezon iyi bir başlangıç yaparak sezonu 11. sırada tamamlaması ancak bu sezon gelinen durum nedeniyle ilgili soruya Vural, ''Bu bir yaşam şansı, meslek şansı. Ben antrenörlük mesleği bize ne diyorsa fazlasıyla yapan, deli gibi çalışan birisiyimdir. Sabah 8'de gelip akşam 8'de giderim. Çok çalışıyorum. Fakat katkınız da bir yere kadar, onu aşamıyorsunuz.

Neticede bu işin içinde en direkt varsınız, yani sunulan imkanlar açısından. Belki benim zaafım şurada; Çok insancıl bakıyorum olaya. Profesyonel antrenör gibi bazı şeyleri... Çalıştığım yöneticileri, oyuncularımı, hırpalama yolundan çok daha çok insani boyutuyla ele alıyorum. Belki öyle bir zaafım var. Belki yeri geldiğinde daha tavırlı davranmam gerekir'' ifadelerini kullandı.

''İLK KEZ 17 MAÇTA 1 GALİBİYET 5 BERABERLİK ALDIM''

Yılmaz Vural, Kasımpaşa ile 2010-2011 sezonunun ilk yarısında sergiledikleri kötü performansı, teknik adamlık kariyerinde ilk kez yaşadığını anlattı.

Bu kötü gidişe rağmen, Kasımpaşa taraftarının ve camiasının kendisine bir gün bile kötü bir söz söylemediğini anlatan Vural, ''Bu kadar maç kaybettik. 31 seneden beri çalışıyorum ilk defa 17 maçta bir galibiyet, 5 beraberlik almama rağmen, bir tek olumsuz laf olmadı. Çok agresiftir Kasımpaşa seyircisi.

Gel de bu insanlara saygı duyma. Bugüne kadar ısrarla durmanın nedeninde bu sevgi yatıyor. İşte benim aslında sevgiyi değil profesyonelliği düşünmem lazım. Ben yapamıyorum işte. Bu boyutunda ben hata yapıyorum. Onlara karşılık vermek zorunda hissediyorum kendimi'' şeklinde konuştu.

Lacivert-beyazlı ekipte çalıştığı 16 yıllık sürenin az bir zaman olmadığını kaydeden Vural, ''Ne olursa olsun futbol sonuç isteyen bir olay. Kim olursanız olun. Liverpool'da kaç sene çalıştı Benitez, İnter 6 ayda yolladı adamı. Dünyanın en iyi hocalarından biri. Yani bu sizin elinizde değil şartlar bunu oluşturuyor. Adam İnter'de başarısızlığından dolayı yollarını ayırdı'' şeklinde ifadeler kullandı.

''TESLİM OLMAK YOK, DİBİNE KADAR GİDECEKSİNİZ''

Vural, ikinci yarıda ligin en alt sırasından kurtulmak için çaba harcayacak futbolcularına şu tavsiyede bulundu:

''Oyuncularımın hepsi birer aslan. Çok seviyorum onları. Gerçekten bir bağım vardı oyuncularımla. Bana katlanırlar, çekerler kahrımı. Kolay bir insan değilim ben de. Gayret edip düzeltmeye çalışacaklar. Teslim olmayacaklar.

Dövüşçü horozlar vardır, jilet bağlarlar ayaklarına. Bu horozlar kan revan içinde kalır, ölecektir, hala saldırır. Bu duyguyla oynamanız lazım. Futbol üç maç sonrası kimin ne olacağını bilmesi mümkün olmayan bir branş. Teslim olmak yok, dibine kadar gideceksiniz.''

''İNŞALLAH SAHALARDA ÖLÜRÜZ''

Kasımpaşa'da yorucu bir ilk yarının ardından, bir dinlenme sürecine girip girmeyeceği yönündeki soru üzerine Vural, kafasını buna şartlandırmadığını her an çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, ''Böyle bir şartlanmam yok. Antrenörlük heyecanımı kaybetmediğim sürece, sağlığımı kaybetmediğim sürece yaşın kaç olduğu hiç önemli değil. Bu işin içinde olacağım. Hani derler ya sanatçılar, sahnede ölelim. Biz de inşallah sahalarda ölürüz'' ifadesini kullandı.

47 MAÇTA 11 GALİBİYET, 16 BERABERLİK, 20 MAĞLUBİYET

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde çıktığı 47 maçta, 11 galibiyet, 16 beraberlik ve 20 yenilgi aldı.

Geçen sezonun 4. haftasının ardından lacivert-beyazlı ekibin başına gelen tecrübeli çalıştırıcı, ilk 4 maçta galibiyeti bulunmayan takımını çıkışa geçirdi. Vural yönetimindeki Kasımpaşa ilk yarı sonuna kadar 13 maçta 5 galibiyet ve 5 beraberlik ile 3 yenilgi alıp 20 puanla 12. sırada yer aldı. Lig sonunda 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 yenilgisi bulunan Kasımpaşa sezonu 41 puanla 11. sırada tamamladı.

Kasımpaşa bu sezon ise ligin ilk yarısında 17 maçta sadece 1 kez kazanıp 5 beraberlik aldı. 11 mağlubiyeti bulunan lacivert-beyazlı ekip 8 puanla, sıralamada sonda bulunuyor.

Kasımpaşa'nın Yılmaz Vural yönetiminde ligde aldığı sonuçların tablosu şöyle:

SEZON O G B M A Y P

----------------------------------------------

2009-2010 30 10 11 9 48 42 41

2010-2011 17 1 5 11 14 39 8

----------------------------------------------

TOPLAM 47 11 16 20 62 81 49



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs