En Sıcak Konular

'Rum internet siteleri Türk bayraklarıyla donatıldı' iddiası

28 Aralık 2010 12:53 tsi
Türk hackerlerin, Rumların kullandığı yaklaşık 100 kadar internet sitesine saldırdığı iddia edildi. Rum Polisi Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, birçok Rum internet sitesi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Hack'lenen internet sitelerine Kıbrıs adasının tamamının üzerine Türkiye bayrağının bulunduğu bir resim ile Pınar Karşıyaka basketbol takımının ambleminin yerleştirildiğini ve üç dilde "Sporda teröre hayır" sloganı yazıldığı belirtildi.
 
Alithia gazetesi, "Türk Hackerlerin 'İstilası'... Şirketlerin ve Örgütlerin Sistemlerini Bloke Ediyorlar" başlıkları altında verdiği ve fotoğraflarla desteklediği haberinde, "Rum Polisi'nin son 24 saattir alarm verdiğini ve Türk hackerlerin Rum örgütlerin ve şirketlerin internet sitelerine yaptıkları müdahaleleri göğüslemek için mücadele gösterdiğini" yazdı.

Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunotos, "Elektronik Suçlarla Mücadele Ofisi'nin yaptığı araştırmalara göre 100'den fazla şirket ve örgütün internet sitesine izinsiz müdahalede bulunulduğunu" savundu. Katsunotos, "hackerlerin sistemi bloke ederek internet sitelerinin giriş sayfalarına zorla egemen olduklarını ve buraya kendi unsurlarını yerleştirdiklerini" belirtti.

"Elektronik Suçlarla Mücadele Ofisi'nin bazı bilgiler üzerine önceki günden itibaren internet sitelerine izinsiz müdahalede bulunma konusu ile ilgili araştırmalar yapmakta olduğunu" ifade eden Katsunotos, "dijital ve elektronik delillere göre müdahalelerin Türkiye'den yapıldığına dair güçlü belirtiler olduğunu" iddia etti. Katsunotos, "dijital ve elektronik delillerin dışında (sitelere yerleştirilen) resimlerin ve müdahalenin içeriğinin; müdahalelerin kendilerini Türkiye'den geldiği sonucuna götürdüğünü" savundu.

Katsunotos, "internet sitelerine; geçtiğimiz hafta APOEL takımıyla mücadele eden (Pınar Karşıyaka) basketbol takımının ambleminin ve Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarına yarım ay (Türkiye bayrağı) resminin konulduğunu" da kaydetti. Katsunotos, "Rum tarafında yapılan incelemelerden, müdahalelerin Türkiye'den yapıldığının kesinleşmesi durumunda Interpol aracılığıyla yasal yolun takip edileceğini" belirtti.

Hackerlerim müdahalesine maruz kalan "Kathimerini" gazetesinin bilgilerine göre Türk hacker örgütünün adının "Akıncılar/Eagle Tim" olduğu belirtildi.

cihan



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,666 µs