En Sıcak Konular

Erdoğan: 2023’ü konuşuyoruz

28 Aralık 2010 12:13 tsi
Erdoğan: 2023’ü konuşuyoruz Bütçenin son gününde muhalefet partilerine sert çıkan Başbakan grupta da eleştirlerini sürdürüyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'dan öğrenci, çiftçi ve eğitim yardımı alan ailelere müjde.

Çiftçiler için 1 Ocak'tan itibaren Ziraat Bankası tarımsal kredi faiz oranı yüzde 13'ten 10'a çekiliyor. İkinci müjde ise öğrencilere. Öğrencilerin burs ve kredilerine yüzde 20 artış yapılacak. Eğitim yardımı alan ailelere de müjde var. Şartlı Nakit Transferi oranı yüzde 22-50 arasında artıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satrı başları şöyle:

2010 yılının son grup toplantısını yapıyoruz. Önceki gün bütçe müzakereleri tamamlandı. 9. bütçe oldu. Yeni bütçede de en büyük payı eğitim, sağlık adalet ve eğitime de sosyal harcamalara da önemli paylar ayrılıyor.

KAYNAK RECEP DEĞİL TÜRK MİLLETİ

2023’ü konuşuyoruz. Artık seçim beyanannemiz 3-5 yıl sonrasını değil Cumhuriyetin 100. yılını görerek hesap yapıyoruz. Çalışmalarımız cek-cakla dolu değil. Ben tayip Erdoğan’ım demiyorum size onu söyleyim. Biz size kaynak Türkiye diyoruz. Kaynak Türk milleti diyoruz. Bu kaynakla hareketle bugüne geldik. O zaman kaynak ne diye sordular o zaman kaynak Türkiye dedik

TÜRKİYE'NİN KAYNAĞI

Kaynak Türkiye tarihimizdir. Kaynak yolsuzlukların giderilmesi hortumların kesilmesi israfa son verilmesidir. Artık israf ekonomisinin geçerli olmadığı bir ekonomi var. Kaynak sıfır sorun politikası, birlik beraberliğimizdir.

ÇİFTÇİLERE FAİZ MÜJDESİ

Ziraat Bankasının tarımsal kredi oranı faizi 2002 yüzde 9’du. 1 Ocak 2011’den sonra Ziraat Bankasının tarımsal kredi faiz oranını yüzde 13’ten yüzde 10’a çekiyoruz. Hayvancılık ve tarımsal sulama kredilerine yüzde 100 faiz desteği vermeye devam ediyoruz. Fazi oranı 0. Çiftçi yüzde 0-5 aralığı faizle kredi kullanabilecek. Düşük faizli kredi kullanımı ile ziraat bankası ve tarım kredi kooperatifleri ödemeleri için 2010 bütçesinde 767 milyon TL kaynak ayırdık.

ÖĞRENCİLERE KREDİ MÜJDESİ

76 üniversiteye 80 üniversite ekledik. 160 bin yeni derslik, 750 bin yeni bilgisayar ve şimdi Fatih projesi ile sınıflara bilgisayar geliyor. Kara tahta dönemi bitiyor aydınlık geliyor. Ana muhalefet lideri TOKİ'ye yetki vereceğiz diyor. Biz geldiğimizde TOKİ'nin durumu ile bigün ortada. Yurt inşa ettireceğiz diye vaatte bulunuyor. Genel başkan Meclis'te çıkan yasalardan haberi yok. Biz o yetkiyi yurt yapma yetkisini zaten TOKİ'ye verdik. 25 Kasım'da çıktı.  2002 yılında öğrencilerin kredilerini arttırdık. 452 bin öğrenciye burs veriliyordu. Biz 961 bine öğrenciye ulaştırdık. Halep ordaysa arşın Ankara’da her şey ortada.

BURS VE KREDİLERE YÜZDE 20 ZAM

1 Ocak 2011'den itibaren öğrencilerin burs ve kredi miktarlarını yüzde 20 orannıda arttırıyoruz. 200 lira alan öğrenci 240 lira alacak. Beslenme yardımı da yükseliyor. 120 lira beslenme yardımı da 150 liraya çıkıyor. Bu paralar anaların ak sütü gibi helal olsun. Bu bir iane değil, milletten alınan millete iadesidir.

KADIN VE ERKEK EŞİT OLAMAZ

 

Dar gelirli ailelere çocuklarını okula göndermesi koşulu ile destek veriyorduk. Ziraat Bankası ve PTT şubeleri ile anne adına açılan hesaplara yapıyoruz. Bizi kadına bakışta farklı merkezlere oturtanlara söylüyorum. Kadın haklarını en çok biz biliriz. Ama fiziksel eşitlik diyorsanız bu olmaz bu yaradılışa ters. Ama hak konusunda kadın erkek eşittir bu tartışılmaz.

EĞİTİM YARDIMINA YÜZDE 22-50 ZAM

Bu çalışma kapsamında 59 bin öğrenci ile başladık 2 milyona ulaştırdık. 1 Ocak 2011'den itibaren Şartlı Nakit Transferi miktarlarını da yüzde 22 ile 50 arasında arttırıyoruz. Erkekler için 20 lira 30 olacak. İlkögretime edvam eden kız öğrenci için 25 lira 30'a çıkacak. Ortaöğretimde erkeğe 35 lira 45 olacak. Kız öğrencimize 45 lira 55 lira olacak.

 

2011 YILI MEHMET AKİF YILI OLACAK

Mehmet Akif Ersoy adına sahip çıkmak için somut çalışmalar yapıyor. Vefatının 75. ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı olan 2011 yılını Mehmet Akif yılı olarak ilan ediyoruz. Kültür Bakanlığı ve STK’larla el ele verip Akif’i gündemde tutacağız. Akif Arnavuttur. Kosova’daki köyünde bulunan ilköğretim okulunu TİKA eliyle restore ettik. Tarihe sahip çıkmak, ecdada sahiplenmek budur.

 



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs